Techart creëert getunede Porsche 911 in politietenue

Techart 2021 Porsche 911 Tune it! Safe!

Dat het Duitse tuningbedrijf Techart een Porsche onder handen neemt is niks nieuws, maar dat ze die daarna ook van politielivrei voorzien wel. Geen nood: deze 911 Targa 4 wil je alleen aan de kant zetten indien je auto voorzien is van onveilige modificaties.

Neen, de politie is niet terug overgestapt op Porsche 911 Targa’s zoals in de jaren ’70. Deze Targa 4 is gewoon een show car die Techart ontwikkelde voor het Tune it! Safe!-initiatief. Elk jaar wijdt de tuningbeurs in Essen namelijk een deel van zijn tentoonstelling aan het belang van veilige aanpassingen, en voor deze editie mocht Techart het thema onder de aandacht brengen door middel van een getunede politiewagen.

911 met LED-zwaailichten

De Polizei-911 krijgt de gewoonlijke upgrades van Techart mee, waaronder een lagere voorbumper, zijskirts, een diffuser onder de achterbumper en een subtiel spoilertje op de achterklep. Daarnaast ligt de auto zo’n 4 centimeter dichter tegen het tarmac dankzij aangepaste sportophanging en krijgt hij Techarts kenmerkende Formula V-velgen mee. Het opvallendste is echter zijn politielivrei, en die bestaat niet alleen uit de voor Duitsers herkenbare bestickering. Techart gaf de 911 bijvoorbeeld ook een specifieke voorklep uit koolstofvezel met twee uitsparingen voor LED-zwaailichten.

Techart 2021 Porsche 911 Tune it! Safe!

Techarts politiewagen is nog te zien op de Essen Motor Show tot 5 december. Daar wordt trouwens jaarlijks zo’n tuner in politietenue voorgesteld, waarbij het vorig jaar nog de beurt was aan een BMW 8-Reeks van AC Schnitzer. Het betreft telkens een eenmalige show car, dus je zal deze politie-Porsche niet kunnen kopen of samenstellen om er zelf wegpolitie mee te gaan spelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws