Gezinswagens van het Jaar 2010 verkozen

Ford Fiesta & Peugeot 3008: Gezinswagen van het Jaar 2010Automobilistenbond VAB heeft ook dit jaar weer een Gezinswagen van het Jaar verkozen. Zoals elk jaar verdeelt de VAB de kanshebbers op in twee categorieën. In de eerste categorie, wagens met een verkoopprijs tot € 15.000, gaat de Ford Fiesta Econetic met de pluimen lopen. De eco-Fiesta gaat de eeuwig opduikende Volkswagen Polo en de ondergewaardeerde Honda Jazz vooraf. In de categorie van wagens met een prijs tot € 25.000 gaat de Peugeot 3008 1.6 HDi met de hoofdprijs aan de haal. De Franse crossover laat de Skoda Octavia Combi en de Renault Mégane Grandtour achter zich. Skoda blijft goed vertegenwoordigd, al deden ze vorig jaar wel beter met de Superb 1.4 TSI.

Toen haalden ze de eerste plaats. De jury bestond ook dit jaar weer uit een mengeling van vakpers (40%) en gezinnen (60%).

Op de website van VAB kon de surfer ook zijn stem uitbrengen op de 'Mooiste wagen van 2009'. Vreemd genoeg koos het merendeel van de bezoekers voor de Volkswagen Golf... De Opel Insignia werd daar tweede, gevolgd door de Volvo V50.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
VonStroke 12:51
afbeelding van VonStroke

Ronduit lachwekkende resultaten.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws