Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star

Na een teaser en de voorstelling in Genève, geeft Carrozzeria Touring nu de volledige details vrij van de shooting brake op basis van de Continental GT Speed. De breakversie krijgt de naam Flying Star mee. Dat de wagen uniek is, weten we omdat een Bentley-rijder in 2008 al contact opnam met coachbuilder Touring Superleggera. Bedoeling van de shooting brake-variant is zich stijlvol en sportief te verplaatsen naar een jachtpartij of golftornooi. Vanaf de A-stijl werd de Bentley aangepast.

Dat uit zich in bredere portieren, een hogere daklijn en uiteraard een andere kofferklep, volledig in aluminium en elektrish openend. Terwijl de correcte verhoudingen werden behouden, verwijzen de chromen ringen rond de achterlichten naar de fastbacks van het Britse merk uit de jaren '50.

Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star

Ook binnenin werd één en ander aangepast, zodat een laadruimte tot 1.200 l kan worden gecreëerd. Dat kan door de twee volledig individuele achterzetels neer te klappen. Toch moet je niet dadelijk aan het verhuizen van je hele huisraad gaan denken, daar zou het geweven lederen tapijt in de koffer niet zo blij mee zijn.

Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star

Voor de motorisatie wordt beroep gedaan op de bestaande 6.0 W12 in 'basisversie' (560 pk, 650 Nm) of in GT Speed-versie (610 pk, 750 Nm). De Flying Star blijft exclusief, met een oplage van slechts 20 exemplaren. Gegadigden zullen zowat 590.000 euro moeten neertellen alvorens ze met de wagen naar hun favoriete jachtdomein kunnen cruisen.

Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star

De 32-jarige Belg Louis de Fabribeckers stond aan het hoofd van de ontwikkeling van deze speciale Bentley. Hij ging in 2006 aan de slag bij Touring Superleggera, nadat hij afstudeerde aan de afdeling Engineering Design aan de Franse international School of Art in Valenciennes. Voor de Flying Star werkte hij al mee aan de Bellagio en A8GCS Berlinetta, beide wagens op basis van een Maserati.

Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star
Niet zomaar: Bentley Continental Flying Star

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 09:33
afbeelding van Wim

heeft iets lijkwagen achtig, een sports combi is een niet te onderschatten design blijkbaar

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws