Niet voor ons: De nieuwe Mazda MPS3

MPS Mazda

Ze rijden in zeer magere aantallen rond bij ons, "de GTI's van Mazda". In Amerika en het VK verkopen deze Mazdaspeed modellen als zoete broodjes. Er is een nieuw model op komst dat goed zal zijn voor 200 pk (zonder turbo!). Dat lijkt ons zeker aangenaam want momenteel stopt het bij 150 pk voor de benzine's en 115 pk voor een diesel.

Een oproep aan Mazda: Wij willen hem ook! Of moet dat marktdeel voor eeuwig van Ford en Renault blijven misschien?

We zien duidelijk de nieuwe designtaal (skyactiv) die we kennen van de 6-reeks in terug en dat is een goede zaak! De motor zal trouwens ook uit de 6 komen. Zoals eerder gezegd zonder turbo. Een goeie ouwe luchtzuiger! Dat rijdt niet alleen leuker, het geeft ook een aangenamere koppelcurve!

Met 200 pk en ongeveer 260 Nm is deze zeker niet bij de krachtigste voorwielaangedreven hot-hatches. Er zal een stevige gewichtsbesparing en een behoorlijk tot in de puntjes uitgewerkt onderstel gebruikt worden. Tenminste dat hopen we...

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 13:03
afbeelding van Yvesw

Jep, de MPS heeft hier zeker ook bestaansrecht. Al is het maar om het Hot Hatch geweld helemaal te ontketenen!

Mathieu 10:30
afbeelding van Mathieu

Zorg voor een sportief, maar niet keihard afgeveerd onderstel, maak dit in vijfdeurs zoals op de foto, en je hebt van de eerste keer jonge vaders (zoals mij) als mogelijke kopers. Beetje zoals Ford dus doet. Die hebben dat goed gezien.
En voor de rest, het is wat je wil hé. De ene wil daar een beest van een turbo is, en de ander zal tevreden zijn met de 200pk en 260Nm. Maar die opmerking van in de GT86 heb ik ook al gehoord.

Niemand 21:22
afbeelding van Niemand

Ik vind de nieuwe MPS op foto te zien een pracht van een wagen, maar een MPS met slechts 200 PK ? dat had ik nu niet verwacht van mazda, hij zal denk ik nog minder verkopen dan de vorige MPS met 260 PK en MET Turbo, ook in Amerika en de VS denk ik dat de nieuwe generatie niet of minder gaat aanslaan.
Het lijkt me eerder een schaap met wolvenkleren aan, uiterlijk een beest van een wagen maar met een klein zieltje inwendig.
Mazda, ik als mazda-freak vindt dat je een stap achteruit bent gegaan in plaats van een stap vooruit ! natuurlijk weet ik wel dat deze auto net zoals al de andere mazda's pure Japanse topkwaliteit is, maar iemand die van snelheid houd zal weer opnieuw een concurrent kopen en daar kan ik inkomen. Voor mij mag je het logo "MPS" van deze prachtige wagen aftrekken en weg gooien, hij verdient het niet.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws