Renaults C-segment SUV gaat Kadjar heten

renault-kadjar-teaser

Op het autosalon van Genève zal Renault een nieuwe SUV in het C-segment voorstellen. Een maandje eerder worden alle details officieel maar nu al is de naam bekend gemaakt.

Het lijkt een beetje een nieuwe trend te worden om op voorhand de naam van je nieuwe model bekend te maken. Bentley doet het met de Bentayga, maar ook bij Opel waren de ADAM en KARL-benamingen eerder dan de foto's. Bij Renault nemen ze de techniek dus over en zo weten we dat de onbekende nieuwe SUV vanaf nu Kadjar mag genoemd worden.

Natuurlijk hebben ze bij Renault een hele uitleg voor de benaming. Omdat we het zelf niet beter verwoorden, citeren we even het persbericht.

**KADJAR is een mannelijke naam, bestaande uit KAD- en -JAR. KAD- is rechtstreeks geïnspireerd op 'quad', een vierwielig terreinvoertuig terwijl -JAR tegelijk verwijst naar de woorden 'wendbaar' (agilité) en 'opduiken' (jaillir). De klank en schrijfwijze van KADJAR doen exotisch aan en nodigen het publiek uit om op avontuur te vertrekken en nieuwe horizonten te ontdekken.

Met een 'K' als beginletter om robuustheid uit te stralen sluit KADJAR heel natuurlijk aan bij het universum van Renaults cross-overs, waartoe ook Captur en Koleos behoren.**

De onthulling van de wagen volgt volgende week, op 2 februari. In Genève wordt het model dan aan het grote publiek getoond.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws