Geniaal of gevaarlijk: DHL leveringen in de koffer van je wagen

audi_leveringen_amazon

Er moet altijd iemand thuis zijn om je pakket met je online bestelling te ontvangen, en als het van Audi afhangt is dat binnenkort voorgoed verleden tijd. Maak alvast plaats in je kofferbak.

Er komt altijd wel een beetje geregel bij kijken als je op het internet bestelt. Laat je leveren bij de moe, is je vrouw thuis of werkt je buurman niet op woensdag zijn zo van die factoren die van belang zijn bij thuislevering.

Audi heeft dit probleem opgepikt en is in Duitsland samen met Amazon en DHL een proefproject gestart dat dit probleem in de toekomst zou kunnen aanpakken, op voorwaarde dat een vreemde in je koffer mag komen natuurlijk. Vanaf volgende maand gaat Audi pakketten van Amazon via DHL laten leveren in de kofferbak van een aantal proefpersonen.

Als eigenaar moet je dus akkoord zijn dat je wagen kan opgespoord worden en de koerier van DHL kan vervolgens je koffer openen met een elektronische code die tijdelijk actief is. Dit alles zou werken met het Audi connect systeem van het voertuig en éénmaal de koffer dicht is, vervalt ook de code. De eigenaar wordt dan geïnformeerd door het Audi Connect systeem, dat een simpele e-mail stuurt om je hiervan op de hoogte te stellen.

Niet alleen Audi maar ook Volvo speelde al eens met dit idee, zij het wel dat het bij Volvo nog een stap verder ging, en er ook etenswaren konden geleverd worden in je koffer.

wat vinden jullie? Geniaal en stressbesparende oplossing? of toch maar een lugubere gedachte dat de koerier in je wagen kan?

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kenny 13:38
afbeelding van Kenny

Innovatief idee! Al weet ik niet of ik zomaar een vreemde in m'n koffer/wagen zou laten, ik denk het niet. Ik hoop ook wel dat ze van de security hierrond een prioriteit maken. Anders zou het aantal diefstallen in/van wagens weleens pieken kunnen bereiken...

Yeelen 14:13
afbeelding van Yeelen

Moest de koffer afgesloten zijn van de rest van de auto (cabriorijden heeft zijn voordelen!) en de koffer maar een bepaalde tijd open mag is het goed voor mij. Als het een open koffer is vind ik het een beetje te riskant..

B4 21:04
afbeelding van B4

Ik zal wel wachten op de camera in de koffer waarmee je live op je smartphone kan kijken wat die allemaal uitspookt met jou wagen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws