Nee, die Politie-Tesla rijdt heus niet op diesel #FakeNews

tesla-politie-fake-news

Kwam het voorbije weekend ook het nieuwtje voorbij dat de politie van Zaventem twee Tesla's heeft aangekocht die ze dan via een dieselgenerator op zullen laden? Complete lariekoek natuurlijk, want beide rakkers gaan gewoon braaf in de stekker. Een gevalletje Fake News dus.

Heugelijk nieuws bij het politiekorps van Zaventem, want de agenten krijgen er de beschikking over twee Tesla's Model S. Een nagelnieuw exemplaar in een anonieme snit en een iets ouder model dat onder politie-livrei de straten veilig moet houden. Al werd dat spijtig genoeg niet het hoofdnieuws uit die aankoop. Wel het feit dat beide wagens opgeladen zouden worden door een Cummins-generator op diesel. Lariekoek dat in een sneltempo via de sociale media werd verspreid, dankzij een ongelukkig gekozen plaatje van de fotograaf.

Op de plaat die de ronde doet zie je inderdaad een politie-Tesla naast zo'n generator staan, doe je echter de moeite om de video te bekijken van VTM, dan zal je zien dat er achter die generator gewoonweg een oplaadpaal staat. Het groene gevaarte is gewoonweg een noodgenerator, meer niet.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Mattias 08:21
afbeelding van Mattias

Dit is een EVbox, zie https://www.evbox.nl/

Alfred 07:30
afbeelding van Alfred

"Nagelnieuw exemplaar", maar wel nog de klassieke neus... Als ik me niet vergis is de facelift ergens in 2016 uitgekomen... De anonieme lijkt dan wel weer recenter.

Sven 08:28
afbeelding van Sven

Dat klopt, beide wagens komen uit een tweedehandswinkel voor verlaten Tesla's ergens in de regio Brussel. Wat daar precies het verhaal achter is, heb ik ook het raden naar.

Yvesw 09:07
afbeelding van Yvesw

Alfred: Zoals in het artikel omschreven; de anonieme versie is een facelift, de zichtbare politiewagen is een iets ouder model. Nergens staat dat beide modellen nagelnieuw zijn...

Alfred 18:27
afbeelding van Alfred

Mea culpa! Excuses!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws