DS 3 Crossback E-Tense breekt los

ds-3-crossback-leaked_06

Dat DS dringend nieuwe modellen nodig heeft is misschien wel een understatement. De 7 Crossback is een eerste van die nieuwe lichting, binnenkort komt daar de - al lang geanticipeerde - 3 Crossback bij. Die is in Frankrijk al boven water gekomen, in elektrische E-Tense-uitvoering. Jawel, een elektrische DS 3... nu zijn we aan het praten, DS.

Sinds DS zich los heeft gerukt van Citroën is het eigenlijk huilen met de pet op bij het merk. Want de modellen kennen dan misschien wel een matig succes in China, het valt niet te ontkennen dat dat DS 3, DS 4 en DS 5 een jaartje of drie te lang zijn blijven hangen. Gelukkig heeft het Franse merk haar ramen net op tijd open gezet om een frisse wind binnen te laten waaien. De 7 Crossback was de eerste windstoot, binnenkort komt daar voor Europa de veel belangrijkere DS 3 Crossback bij. Franse fora wisten voor zijn onthulling al beslag te leggen op de plaatjes.

Uitgesproken DS

Die tonen alvast wat we verwacht hadden; de DS 3 wordt een crossover. Vandaar ook het Crossback-achtervoegsel natuurlijk. Net zoals de 7 Crossback zal hij klanten proberen te charmeren (/afschrikken) door zijn uitgesproken styling. Nissan doet het met de Juke, Hyundai met de Kona en nu dus ook DS met de 3 Crossback. Vooral de zwierige vin die richting de B-stijl groeit zal klanten niet onverschillig laten.

ds-3-crossback-leaked

En dan zijn ze nog niet ingestapt. De 3 adopteert namelijk interieurkenmerken van de 7, met diamantvormige bedieningsknoppen, Alcantare op het dashboard en een algemeen buitensporige vormgeving. Dit heb je nog nooit gezien in het B-segment. Een slimme zet natuurlijk van DS, om duidelijk afstand te nemen van het overaanbod aan grijze crossovers op onze aardbol.

Aan de stekker

Interessanter is dat DS ook een primeur van de PSA-groep krijgt (met ook nog Opel, Peugeot en Citroën in de portefeuille); het CMP-platform. Dat platform is ontwikkeld in samenwerking met het Chinese Dongfeng voor een nieuwe generatie B-segmenters. De nieuwe Corsa zal er op rollen, de volgende 208 waarschijnlijk ook. Belangrijk aan dat platform is dat bij de ontwikkeling al rekening werd gehouden met elektrificatie.

ds-3-crossback-leaked

Dat zien we ook aan de gelekte plaatjes, want de E-Tense-benaming op de nummerplaat hint duidelijk naar het elektrische model van de DS 3 Crossback. Hoe straf die uit de hoek zal komen is vooralsnog niet geweten. Rechtstreeks rivaal Hyundai Kona Electric doet het alvast met 64 kWh en een range van 470 km. Waardoor de DS 3 Crossback E-Tense meteen op straffe concurrentie kan rekenen. Op een officiële lancering van de nieuwe DS hoeven we hoogstwaarschijnlijk niet lang meer te wachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Markske 10:53
afbeelding van Markske

Inderdaad ze zullen snel uit hun pijp moeten komen met technische info, rijtesten én de prijs.
Concurreren zal hij enkel doen met de 39kWh versie gezien uit testen gebleken is dat de 64kWh versie de nuttige capaciteit is en de bruto rond de 70kWh moet draaien terwijl PSA vermoedelijk maar spreekt over de bruto capaciteit.

Sven 11:48
afbeelding van Sven

Ik vind 'm lelijk. De vormentaal kan er dan wel mee door op de DS 7 Crossback, op deze vind ik het er ferm over. Het lijkt wat op die opgeblazen auto uit de verzekeringsreclames.

Wim 15:11
afbeelding van Wim

wrm dat knikje tussen de deuren :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws