PSA en FCA versnellen deal rond fusie

FCA PSA fusie 2020

Het team dat zich buigt over de samensmelting tussen Fiat Chrysler Automobiles en de PSA Group zou naar verluidt de deal in een rotvaart aan het rondmaken zijn om als gigantische groep sterker uit de Corona-crisis te komen. Dankzij de fusie wordt de alliantie de vierde grootste autobouwer ter wereld.

Volgens info die Reuters wist te bemachtigen draait het team dat instaat voor de fusie tussen FCA en PSA op volle toeren. Op die manier hopen beide giganten sterke uit de Corona-crisis te kunnen komen. Met dank aan verregaande synergieën die het kostenplaatje per automerk duchtig naar beneden kunnen krijgen.

Meer merken dan vingers

En aan automerken geen gebrek in de nieuwe fusie. Want FCA, dat is uiteraard Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Maserati en VW Motori, terwijl PSA bestaat uit Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall. De samensmelting brengt beide grootmachten op het niveau van een Volkswagen Group, dat ook meer merken in handen heeft dan dat je vingers aan je handen hebt.

De fusie tussen FCA en PSA zou de groep pre-Corona de vierde grootste autobouwer ter wereld hebben gemaakt. Dankzij de Corona-crisis kunnen die kaarten wel eens duchtig door elkaar worden geschud. Dat je er sterke uitkomt als grote groep, dat is echter een vanzelfsprekendheid. Waardoor het niet gek is dat FCA en PSA alles op alles zetten om de deal zo snel mogelijk rond te krijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws