Lucid Air is EV met grootste rijbereik

Lucid Motors is nog niet volledig uit de startblokken geschoten en het heeft al een record op zijn naam. De Air, Lucids elektrische luxesedan, heeft volgens de Amerikaanse meetmethode de grootste actieradius van alle EV’s op de markt.

De naam Lucid Motors weergalmt inmiddels al even door de gangen van het auto-archief en in 2019 kwam de Amerikaanse fabrikant ook met zijn eerste elektrische auto op de proppen, de Air. Dat model staat op een door Lucid zelf ontwikkeld platform en mikt op het segment van de luxeberlines, wat hem in het vaarwater van de Mercedes EQS zou plaatsen. Die Lucid Air is nu productierijp en alvast klaar voor verdeling in de VS.

Misschien wel 1000 kilometer

Dat betekent dat het tijd is om de verplichte proeven te ondergaan, en tijdens het testen van het rijbereik kwam daar het grootste getal ooit naar boven. De Amerikanen tekenden namelijk een actieradius van 837 kilometer op met de 933 pk sterke Lucid Air Dream Edition R. Dat gebeurde trouwens volgens de EPA-cyclus, een meetmethode die in de VS gangbaar is en ervoor bekend staat wat conservatiever te zijn dan de in Europa gebruikte WLTP-cyclus. De cijfers zouden dus nog verbluffender kunnen uitdraaien wanneer de Lucid Air het Oude Continent bereikt.

Lucid Air 2021

Lucid heeft plannen om in 2022 voet aan wal te zetten in Europa. Zijn basis-Air, de ‘Pure’, kost in de VS omgerekend ongeveer 66.000 euro en biedt 480 pk.Voor de topversie met 1.111 pk moeten Amerikanen 169.000 dollar, of zo’n 143.000 euro, neertellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws