Volvo-batterijproductie komt niet naar Gent

Volvo C40 Recharge productie Gent

Volvo zal zijn eigen accu’s bouwen, maar dat zal niet in België zijn. De fabriek in Gent zat bij de laatste vier kandidaten voor het project maar is nu uit de running gehaald.

Bij Volvo spelen ze al even met het idee om hun eigen interpretatie van een gigafactory te bouwen, een plaats waar het merk naast elektrische auto’s ook zijn eigen batterijen zou produceren. Eén van de kandidaten voor dit project was de Volvo-fabriek in ons eigenste Gent, maar nu blijkt dat de Zweden kiezen voor één van de locaties in eigen land.

3.000 extra jobs

De Belgische fabriek bleef als één van de vier laatste spelers over uit een totaal van maar liefst 50 locaties. Volvo Gent was dan ook geen onwaarschijnlijke keuze geweest want momenteel rollen er daar al twee zuiver elektrische Volvo-modellen van de band: de XC40 Recharge en de C40 Recharge. Een aantal weken geleden trok Vlaams minister-president Jan Jambon nog naar de Volvo-hoofdzetel in Zweden om er te pleiten voor de Vlaamse zaak, maar dat blijkt tevergeefs geweest te zijn. De fabriek in Gent loopt hier naar schatting 3.000 extra jobs door mis.

Volvo wil zijn eigen batterijfabriek bouwen om minder afhankelijk te worden van externe leveranciers in zijn productie van EV’s. De gigafactory zou tegen 2026 zijn deuren moeten openen en zal dus in Zweden komen te liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dominique 08:25
afbeelding van Dominique

Dat wist toch iedereen ? Toen Jan Jambon in Zweden de grote man ging uithangen en verkondigen dat we 3000 extra jobs konden krijgen, was het al duidelijk dat men nooit voor Belgie ging kiezen. Het is niet omdat je bij de 4 laatste zit dat je evenveel kans maakt hé.
Maar het blijft jammer natuurlijk dat we het niet gehaald hebben.

Fred 13:41
afbeelding van Fred

@Dominique: ik moet je teleurstellen, maar je hebt het helemaal mis. duidelijk dat je niet met kennis van zaken spreekt.
Ikzelf was mede verantwoordelijk voor dit project, dus heb ons van +30 locaties naar de top 4 gebracht.
Jambon zijn bijdrage was pure politieke show, zonder enige impact op het beslissingstraject. De impact van politiek in dergelijke afwegingen is trouwens vaak maar heel gering, ook al laten ze jou iets anders geloven.

Hoe weet ik dat? ik heb de informatie aan zijn kabinet bezorgd.

De reden zijn veel complexer en hoeven ook niet publiekelijk besproken te worden, maar tot enkele dagen voor de bekendmaking, was het voor niemand (ook niet voor Northvolt of Volvo) duidelijk of wij mee in de running bleven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws