Zo werd de Mercedes-AMG One de snelste productieauto op de Nürburgring [VIDEO]

Mercedes-AMG One Nürburgring record 2022

Fest en Torte bij Mercedes, want na twee jaar hebben ze terug het ronderecord van de Nürburgring in handen. Ondanks een nat wegdek raasde de Mercedes-AMG One namelijk nog sneller over het circuit dan de Porsche 911 GT2 RS, de vorige recordhouder. Zo zag dat eruit van in de cockpit.

Het ronderecord voor productiewagens op de Nürburgring wordt al jaren niet gewoon bepaald door twee Duitsers, maar zelfs door twee Stuttgarters. Porsche en Mercedes zitten namelijk verweven in een spelletje haasje-over, dat begon met de Porsche 911 GT2 RS in 2017. Nadat die het onderspit moest delven ten opzichte van de Mercedes-AMG GT Black Edition in 2020, keerde Porsche terug met een GT2 RS die dan wel voorzien was van een tuningpakketje van Manthey. Als je dat al valsspelen vond, wacht dan maar tot je dit hoort. Nu overtreft Mercedes-AMG Porsche namelijk weer met de One, en dat is een gelimiteerde productieauto met de motor van een Formule 1-wagen.

Nat wegdek

Testrijder Maro Engel, die twee jaar geleden al de recordtijd neerzette met de Mercedes-AMG GT Black Edition, navigeerde de One namelijk door de lange omloop van de Groene Hel in 6’35”183. Kijken we naar de tijd over de iets kortere variant van het circuit, dan toonde de stopwatch 6’30”705 aan. Dat is in beide gevallen ruim acht seconden sneller dan de tijden die de Manthey-Porsche een jaartje eerder op zijn naam wist te zetten, en genoeg om opnieuw de titel van snelste productiewagen over de Nürburgring te verdienen. Die productiewagen beschikt echter wel over dezelfde 1.6-liter V6-motor die achterin de Formule 1-bolides van Mercedes-AMG ligt, en in dit geval nog eens aangevuld wordt met twee elektromotoren tot een vermogen van — hou je vast — 1.063 pk… Maar goed, details.

In de video hierboven kan je de recordronde van binnenin de cockpit beleven, en dan merk je meteen dat de omstandigheden eigenlijk niet optimaal waren. Zo lag een deel van de Nordschleife er nat bij, en werd het stilaan donker aangezien de snelste rit plaats vond om 17:14 uur — amper een minuut voor de sluitingstijd van het circuit. We kunnen ons dus al voorstellen wat Mercedes van plan is zodra Porsche een nog snellere tijd weet op te tekenen: terugkeren met de AMG One op een droge, heldere zomerdag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws