Tesla Model S Plaid pakt elektrisch Nürburgring-record weer af van Porsche [VIDEO]

Tesla Model S Plaid record Nürburgring 2023

Tesla en Porsche zitten in een heuse EV-strijd verwikkeld, en dat is er niet gewoon eentje om het grootste rijbereik. De twee merken spelen namelijk al jaren haasje-over om de snelste elektrische rondetijd op de Nürburgring. Deze keer is Tesla weer aan de beurt, met dank aan het nieuwe Track Pack voor de Model S Plaid.

De Porsche Taycan was nog niet gelanceerd, of hij plaatste al een record op zijn naam. Zo knetterde Porsche er in 2019 mee over de Nürburgring in 7 minuten 42 seconden, wat destijds goed was voor de titel ‘snelste productie-EV ter wereld’. Daar kon die andere producent van snelle EV’s — Tesla — natuurlijk niet om lachen, en die snoepte in 2021 nog een dikke 6 seconden van die tijd af met de Model S Plaid. Daarop trakteerde Porsche zijn Taycan Turbo S op een ‘Tequipment Performance’-kit waardoor die plots over de ‘Ring raasde in 7 minuten 33 seconden, en daarmee leek de kous af… Of niet?

Als twee honden vechten om één been…

Een paar weken geleden heeft Tesla namelijk een ‘Track Pack’ onthuld voor de Model S Plaid, en dat bevat een aantal upgrades die vooral de doorslag moeten geven op — inderdaad — het circuit. Reken bijvoorbeeld op lichtere velgen en koolstofkeramische remmerij, waardoor Tesla de topsnelheid eindelijk vol vertrouwen kon opdrijven tot de volle 322 km/u. Met dat pakketje op zak snelde de Model S Plaid dan ook een nieuwe rondetijd bijeen van 7 minuten, 25 seconden en 231 duizendsten, waarmee hij zich terug de snelste EV over de Nürburgring mag noemen. En het kan toeval zijn, maar wij schrijven een deel van die winst graag toe aan het feit dat de gebruikte Model S Plaid deze keer gewoon over een rond stuurwiel beschikte…

Met een voorsprong van bijna 8 seconden heeft Porsche pas écht de handen vol om het nog beter te gaan doen. De kans zit er echter dik in dat hun moeite hoe dan ook tevergeefs zal zijn, want er zijn nog kapers aan de kust voor dat elektrische Nürburgring-record. Zo staat de titel van ‘snelst accelererende EV’ inmiddels op naam van de Pininfarina Battista, terwijl platformgenoot Rimac Nevera de EV met de hoogste topsnelheid ter wereld is. Zodra die dus de Nürburgring betreden, kunnen zowel Porsche als Tesla het wel gaan vergeten… En toeval wil dat er de afgelopen dagen opvallend veel meldingen de ronde doen van een Rimac Nevera op de ‘Ring.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws