Deze Rolls-Royce Cullinan heeft waarschijnlijk de duurste klaptafeltjes ooit

Rolls-Royce The Pearl Cullinan 2023

Stel je voor: je moet op zoek naar een geschenk voor de verjaardag van je pa. Er is echter één probleem: je pa is 90 jaar oud dus de kans is groot dat je gewoonweg alles al een keertje gegeven hebt... behalve een roze Rolls-Royce Cullinan met klaptafeltjes uit elk 1.351 stukjes parelmoer.

Wil je het toonbeeld van opulentie op je oprit, dan moet je bij Rolls-Royce zijn. Alhoewel: de exclusieve constructeur breekt al een paar jaar op rij zijn eigen verkooprecords, waardoor zijn auto’s in theorie jaar na jaar weer een beetje minder exclusief worden. Wil je dus écht een Rolls-Royce die niemand anders heeft, dan kan je gaan aankloppen bij de Bespoke-afdeling van het merk… zoals zoonlief in dit geval gedaan heeft.

1.351 stukjes kitch

Deze unieke Rolls-Royce Cullinan werd namelijk gebouwd in opdracht van een klant uit Dubai, maar dat liet die niet voor zichzelf doen. De vader van die klant vierde namelijk zijn 90ste verjaardag, en daarom kreeg die ‘The Pearl Cullinan’ cadeau. Die naam heeft de auto ook niet gestolen, want de hele luxe-SUV werd gedrapeerd in een lak die ze ‘Pearl Rose’ noemen. Die kleur werd speciaal bedacht voor dit ene exemplaar, en Rolls-Royce ontwikkelde er dertig verschillende versies van die het dan één voor één ging observeren onder de Midden-Oosterse zon om er de mooiste uit te pikken. Het resultaat is een lak met zowel metallic- als parelmoerschilfers erin verwerkt, die de zeldzame lichtroze schijn van parels moet voorstellen.

Rolls-Royce The Pearl Cullinan 2023

Vind je dat al indrukwekkend, wacht dan maar tot je het interieur van deze Rolls’ ziet. Daar vind je bijvoorbeeld twee tinten leer, contrasterende stiksels en alle andere verplichte nummertjes, maar de échte pronkstukken zijn de klaptafeltjes. In hun open toestand onthullen die namelijk een ongelofelijk complex en eindeloos kitscherig tafereel bestaande uit welgeteld 1.351 stukjes mother of pearl per tafel. We willen niet weten hoeveel uren een vakman daar al aan bezig geweest is, en de rest van zijn tijd heeft hij gestoken in nog een parelmoerinleg op het dashboard. Daarin zit het Arabische woord voor ‘vader’ verwerkt — hoe lief. De prijs voor dat alles mogen we niet weten... zoals dat dan gaat bij cadeautjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws