Ook Porsche kiest voor Google-infotainment vanaf 2025

Porsche Google infotainment 2023

Er gaat alweer een constructeur overstag voor grootmacht Google, en dat is niet de minste. Rond 2025 mag je namelijk zaken als Google Maps, Google Assistant en allerhande apps uit de Google Play Store verwachten in je peperdure Porsche… Al zal de uitstraling natuurlijk wel lekker premium blijven.

Anno 2023 hebben klanten niet alleen torenhoge verwachtingen voor het design, de bouwkwaliteit en de aandrijflijn van een auto, maar ook voor het infotainmentsysteem. Daardoor staan constructeurs steeds meer onder druk om te investeren in software, en dat terwijl er eigenlijk een bedrijf op de markt is dat daar een regelrechte krak in is. Zo biedt Google sinds een paar jaar zijn eigen infotainmentsysteem aan onder de noemer Android Automotive, en merken als Polestar, Volvo, Renault en zelfs BMW stapten daar al op over. Daar lijkt nu nog een klinkende naam bij te komen.

Weg, softwareproblemen?

Porsche heeft namelijk aangekondigd dat het omstreeks het midden van dit decennium Google-diensten zal aanbieden als deel van zijn infotainmentsysteem. In een persbericht hebben de Duitsers het concreet over Google Maps als standaardnavigatie, de Google Assistant als spraakhulpje en beschikbaarheid van heel wat apps via de Google Play Store. Daarmee ziet het er alvast naar uit dat Porsches volgende interface er eentje zal worden op basis van Android Automotive, al zegt de constructeur dat niet met zoveel woorden. Ze benadrukken vooral dat Porsche-klanten mogen rekenen op herkenbare ‘Porsche Communication Management’-kenmerken, dus reken er maar op dat het merk nog flink wat in de pap te brokken zal hebben tijdens de ontwikkeling van het infotainmentsysteem.

Porsche Google infotainment 2023

Heel verrassend is deze aankondiging niet, want Porsche — en eigenlijk de gezamenlijke Volkswagen Group — worstelt inmiddels al jaren met zijn softwareontwikkeling. Zo boekt de speciaal daartoe uit de grond gestapte Cariad-afdeling te weinig vooruitgang, wat al zorgde voor vertraging in de lancering van verschillende modellen. Het VW-concern hield daardoor pas nog een ontslagronde in die softwareafdeling, terwijl ze nieuw talent gingen wegsnoepen bij de concurrentie… En sommige van die nieuwkomers kwamen van — je raadt het al — Google.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 16:05
afbeelding van this

Hopelijk ook premium privacy en nul reclame.

Nidas Leo 13:58
afbeelding van Nidas Leo

Tja, Google moet het geld ergens halen.
Voor niks gaat de zon op.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws