Onthulling Audi Q6 e-tron alweer uitgesteld wegens ontwikkelingsproblemen

Audi Q6 e-tron teaser 2023

Komt-ie of komt-ie niet? Dat is intussen al een tweetal jaar de vraag wanneer het op de nieuwe elektrische SUV’s van de Volkswagen-groep aankomt. Zo lopen de Duitsers tegen de ene na de andere horde aan tijdens de ontwikkeling van hun nieuwe PPE-platform, en dat gooit nog maar eens roet in Audi’s eten.

Het is je misschien ook al opgevallen, maar Audi hinkt ietwat achterop op elektrisch vlak. Terwijl concurrenten Mercedes en BMW namelijk al EV’s klaar hebben in vrijwel elk van hun segmenten, vind je in Ingolstadt enkel de straten oude — maar gelukkig grondig gefacelifte — Q8 e-tron, de e-tron GT en de Q4 e-tron in de catalogus. Er zit echter versterking in de pijplijn, al is er één probleem: die pijplijn lijkt om de haverklap verstopt te raken.

Domino-effect

Audi’s nieuwe voorzitter, Gernot Döllner, zou namelijk beslist hebben om de lancering van de nieuwe Q6 e-tron uit te stellen. Dat heeft het Duitse Automobilwoche van het merk vernomen. De teasercampagne voor die Q6 e-tron was echter al volop aan de gang, en zo liet Audi al zijn complete interieur en een licht gecamoufleerd koetswerk zien. De elektrische SUV moest dan ook voor het einde van dit jaar onthuld worden, maar dat zou nu zijn uitgesteld tot maart 2024. De reden is niet ver te zoeken, want de Volkswagen-groep zou opnieuw worstelen met softwareproblemen tijdens de ontwikkeling van het PPE-platform waarop deze Q6 e-tron zal komen te staan.

Audi Q6 e-tron teaser 2023

Dat is trouwens niet de enige EV die gebruik moet gaan maken van dat platform, en zo zou er wel eens een domino-effect kunnen ontstaan in de planning van de toekomstige modellen. Bij Audi zelf komt er bijvoorbeeld ook nog een A6 e-tron aan met die PPE-basis, maar pas nadat de Q6 e-tron op de markt is. Daarnaast is concerngenoot Porsche naar verluidt met Audi overeengekomen om zijn elektrische Macan, die onderhuids flink wat met de Q6 e-tron zal delen, pas te lanceren nadat de Audi op de markt is. Ook Porsches elektrische SUV hoeven we met andere woorden dit jaar niet meer te verwachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws