Sorry Tesla: Dacia Sandero is nu populairste auto van Europa (2024)

Dacia Sandero 2024

’t Is feest bij Dacia, want hun goedkoopste modelletje schopt het weer tot de top. De Sandero was in de eerste helft van 2024 namelijk de bestverkochte auto en niet alleen van de particuliere markt, maar van héél Europa. Daarmee laat hij een paar grote namen achter zich… Waaronder ook de Tesla Model Y.

We moeten er geen doekjes om winden: 2024 is Tesla’s jaar niet. Zo leverden de Amerikanen in het tweede kwartaal van dit jaar wel al iéts meer auto’s dan in het rampzalige eerste kwartaal, maar dat waren er nog steeds niet genoeg om hun achterstand op vorig jaar goed te maken. Toen kwam de Tesla Model Y zowaar als bestverkochte auto van Europa en zelfs van heel de wereld uit de bus, maar dit jaar doet de elektrische SUV het aanzienlijk minder goed… En dat is mooi meegenomen voor de nummer 2 van vorig jaar.

Terug naar vervlogen tijden

Dat was namelijk de Dacia Sandero en raad eens welke positie die nu inneemt? We verklapten het natuurlijk al in de titel: de toppositie. Volgens cijfers van JATO Dynamics verkocht Dacia in de eerste helft van 2024 namelijk 143.596 Sanderi in Europa en dat is meer dan gelijk welke andere fabrikant van gelijk welk ander model wist te slijten. Daarmee laat hij de Tesla Model Y trouwens met gemak achter zich want die ging ocharme 101.181 keer over de toonbank in de afgelopen zes maanden. Daarmee is de regerende wereldkampioen nu maar goed voor een achtste plaats in de Europese ranglijst van 2024.

Dacia Sandero 2024

De auto’s die daarentegen wél nog in de top-5 staan, doen ons enigszins terugdenken aan vervlogen tijden. Zo gaat de tweede plaats naar de Volkswagen Golf met 126.993 verkopen, waarmee die het maar liefst 43 procent beter doet dan dezelfde periode vorig jaar. Op plek drie staat de Renault Clio en die blijft met 114.623 stuks nipt voor op de eerste SUV in de lijst: de Volkswagen T-Roc met 111.381 verkopen. Op de vijfde plaats staat echter weer gewoon een compacte hatchback: de Peugeot 208 die 107.097 keer over de toonbank ging.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws