Mighty Car Mods en de Nissan Figaro [Video]

Mighty-Car-Mods-Nissan-Figaro

Mini kwam in 2001 terug, Fiat ging in 2007 pas retro met de 500. Maar Nissan... Die hadden in 1991 al een retromobiel. De Figaro brengt je spontaan terug naar de jaren 60. Reden genoeg voor de jongens van Mighty Car Mods om er een mooie reeks rond te maken.

Nissan kwam in 1989 op het autosalon van Tokyo naar buiten met een wagen gebaseerd op de Micra. Onder de slogan "back to the future" - waar zouden ze die hebben gehaald? - zag de Figaro het levenslicht. Een geinig autootje dat zo uit 1960 lijkt te komen, maar wel uitgerust is met alle moderne - toen toch - snufjes. Denk maar aan lederen zetels, airconditioning, een automatisch openend dak en een cd speler (één van de eerste wagens die "af-fabriek" met een cd speler kwam).

De jongens van Mighty Car Mods vinden de wagen zo zeldzaam en speciaal, niet gek als je weet dat er maar 20.000 zijn gemaakt, dat ze er enkele webisodes over hebben gemaakt. Leuk om te bekijken en nog leerrijk ook. Of wist jij dat de Figaro maar in vier kleuren kwam (één voor elke seizoen)?

Introductie van de Figaro

Een blokje om met de Figaro

De race

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 14:41
afbeelding van Wim

super, geweldig ding zo'n Figaro, jammer dat hij rechtsgestuurd is, benieuwd met wat hij in 7 dagen gaat afkomen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws