Autonieuws: Autosalons

Nieuw: Koenigsegg Agera

Koenigsegg AgeraKoenigsegg mag dan wel naast Saab hebben gegrepen toch laten de Zweden hun hoofd niet hangen en komen zelfs met een 'nieuw' model op de markt. De Agera zal voor het eerst worden tentoongesteld op het autosalon van Genève.

Zoals de huidige Koenigsegg modellen zal ook dit pareltje razendsnel en exclusief zijn. De motor ligt nog steeds achteraan en is ook nog steeds dezelfde twinturbo 4.7 liter V8 die ook in het huidige model ligt. Door allerlei aanpassingen kucht de motor 910 pk en 1.100 Nm uit. De sprint naar de 100 km/u duurt slechts maar 3.1 seconden en als je spurt naar de 200 km/u zal de Agera slechts 8.9 seconden nodig hebben. De topsnelheid ligt overigens op 390km/u. Door al deze topcijfers heeft de Agera natuurlijk ook de nodige remmen nodig. Hij beschikt over de nodige keramische remmen en een nieuw tractioncontrol systeem. Het nieuwe systeem past de auto automatisch aan uw rijstijl en de ondergrond waarop je rijdt.

De Agera mag dan geen compleet nieuw model van Koenigsegg zijn maar hij kan nog steeds de nodige prestaties voorleggen. Het interieur beschikt nu over sfeerverlichting, 'Ghost Lights' zoals Koenigsegg het noemt. De middenconsole van de Agera beschikt over een scherm waarop je de navigatie, power meters, rondetijdmeter,... vindt. De middenconsole is trouwens opgebouwd uit carbonfiber. Alles in en rond de Agera is opgebouwd uit materiaal om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Agera 'slechts' 1290 kilo weegt.

De Agera zullen we dus tegenkomen op het autosalon van Genève. Maar het model dat we daar zullen tegenkomen is slechts een pre-productiemodel. Koenigsegg wil de Agera nog ongeveer een half jaar testen om daarna het model peperduur te gaan verkopen. Koenigsegg zal het model maar 16 tot 20 keer per jaar gaan bouwen en verkopen. Agera betekent trouwens 'handelen'. Het staat synoniem met de bedrijfsfilosofie vertelt Koenigsegg.

 (via: autoblog.nl)

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen