Autonieuws: Autosalons

Officieel: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

Om de Lamborghini Gallardo uit te zwaaien zou Lamborghini nog één speciale afgeleide introduceren. Dat gebeurt nu op de IAA met de Gallardo 570-4 Super Trofeo Stradale.Gebaseerd op de Blancpain Super Trofeo (uit de gelijknamige race-series) wordt deze STS in een oplage van slechts 150 stuks gebouwd.

De naam van de wagen verraadt het al, de supercar krijgt permanente vierwielaandrijving en ziet 570 paardjes trappelen achter zich. De aerodynamica werd aangepast, waardoor de wagen tot drie maal de kracht die op een LP 560-4 drukt kan verdragen, dit om de stabiliteit bij hogere snelheden te verbeteren.

De motorkap komt recht van de raceversie en is dankzij de quick release-sluitingen snel te demonteren. Verder gebruikt Lamborghini her en der carbon om het gewicht te beperken. De Lambo Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale zet nu 1.340 kg op de weegschaal. 0-100 km/u lukt in 3,4 seconden, zijn topsnelheid bereikt hij pas bij 320 km/u.

De rode kleur 'Rosso Mars' is specifiek voor deze speciale reeks gekozen en symboliseert het Italiaanse karakter van deze wagen. In het begin van deze eeuw werden landenkampioenschappen georganiseerd in de racerij, waarbij de Italianen het rood droegen als herkenning. Donkergroen zag je bij Groot Brittanië, blauw bij Frankrijk.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen