Autonieuws: Autosalons

Live in Brussel 2015: Mazda CX-5 facelift

Alhoewel de CX-5 nog maar een jaar of twee mee gaat is dat voor Mazda genoeg om een facelift de wereld in te sturen. De SUV blijft nog steeds een van de mooiste in zijn klasse.

Diepgaande wijzigingen zijn bij deze nieuwe CX-5 ver te zoeken, al is dat natuurlijk niet altijd slecht. Never change a winning horse, maar over een was- en knipbeurt zeggen ze natuurlijk niets. Uiterlijk zijn de grootste wijzigingen terug te vinden aan de voorkant met een nieuwe grille (met chromen accenten), aangepaste LED dagrijlichten en beter afgewerkte mistlampen. Ideale strijdwapens in het gevecht tegen de nieuwe Nissan Qashqai.

Image

Het interieur kreeg wel een volledige make-over en ziet er nu ook een pak aangenamer uit dan de vorige versie. Niet alleen is de conventionele handrem verdwenen en vervangen door een elektrische, de materialen kregen ook een upgrade samen met meer premium-aanvoelende zilveren inlegstroken.

Image

Het vierwielaandrijvingssysteem kreeg bij deze facelift ook een onderhoudsbeurt en zou nu het verbruik een pak minder de hoogte in jagen. De motoren blijven hetzelfde, inclusief de bekerhouders.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen