Autonieuws: Concept cars

Nissan BladeGlider Concept is voorbode productiemodel

De Nissan BladeGlider Concept is de realisatie van de [geruchten rond een kleine sportcoupé](https://autofans.be/nieuws/geruchten/27104-nissan-concept-kruist-degens-met-toyota-gt-86) voor het Japanse merk. Dat hij - in gewijzigde vorm - in productie gaat, is goed nieuws, al zouden we het straf vinden als de vleugeldeuren het productiestadium halen.

Het klinkt wat als een scheermes, of misschien als de opvolger van BladeRunner maar het gaat hier wel degelijk om een concept car. De looks zijn ook apart, uit de ene hoek krijg je het idee dat het om een futuristisch model gaat, een andere hoek doet dan weer vertrouwd aan. Dat komt omdat delen van het design van de ZEOD RC worden overgenomen, een elektrische racewagen waarbij de voorzijde smaller is dan de achterzijde. Dat zorgt voor een verbeterde wendbaarheid in de bochten, aldus Nissan. Gevolg is dat de inzittenden McLaren F1-gewijs moeten zitten, dat betekent dat de bestuurder centraal voorin zit met twee passagiers schuin achter hem.

motoren in de wielen

Nissan maakt gebruik van carbon fiber reinforced plastic (CFRP) en elektrische motoren die in de wielen gemonteerd zijn. Die architectuur zou kunnen worden overgenomen op het productiemodel, waarmee het Nissans eerste productiemodel met elektrische motoren in de wielen. Eerder experimenteerden ze daar al mee in de TeRRA SUV.

The goal was to revolutionize the architecture of the vehicle to provoke new emotions, provide new value and make visible for consumers how Zero Emissions can help redefine our conception of vehicle basics,” zegt Francis Bancon, Product Strategy en Planning manager bij Nissan over het radicale concept.

Behalve deze BladeGlider toont Nissan ook nog de Nismo-versie van de Nissan GT-R.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen