Autonieuws: Officieel

Audi schuift hybride A6 opzij

In 2012 namen we de Audi A6 Hybrid nog mee voor een kort rondje doorheen Kopenhagen. Bij de faceliftpresentatie wordt er echter nergens nog melding gemaakt van die hybridevariant. Zijn ze hem vergeten?

Tijdens die test met die A6 viel het op dat de hybride structuur van de wagen voor een extra gewicht zorgt dat het effect van de elektromotor wat teniet leek te doen. Nu Audi tegenwoordig zuinigere versies van hun bekende motoren in het gamma zet, werd het aanbieden van een hybride versie overbodig.

In theorie verstookt de herwerkte 1.8 TFSI zelfs minder dan de A6 Hybrid met 2.0 TFSI motor, terwijl het vermogen van de achttienhonderd met 190 pk niets is om je over te schamen. Waar de A6 Hybrid in theorie gemiddeld 6,2 l/100 km verbruikt, doet de 1.8 TFSI het met 5,7 l/100 km. Over de cijfers van de 2.0 TFSI hebben we voorlopig nog geen info. Merci et au revoir dus voor de A6 Hybrid, op dit moment zijn er nog geen plannen om deze versie te vervangen, al heeft Audi met de A3 e-Tron wel een alternatieve aandrijving die we later wel in de A6 zullen terugzien.

Image
impressie_audi_a6_hybrid

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen