Autonieuws: Officieel

Officieel: Ook Opel Corsa-E aan de prijs

Opel speelt het slim, op marketingvlak. Want na de Corsa-e en de motoren voor [de gewone Corsa](https://autofans.be/nieuws/officieel/44159-dit-het-motorenaanbod-van-de-nieuwe-opel-corsa-2019), zijn ze nu weer terug op je netvlies met de prijs voor de Corsa-e, in België dan wel.

Waren ze met de Grandland X Hybrid4 de zustermerken in de PSA-groep te snel af, dan moeten ze voor de Corsa-e tot vandaag wachten met het vrijgeven van de prijs. En dat terwijl de prijs van de Peugeot e-208 al een tijdje bekend is.

Voor een Corsa-e betaal je 30.495 euro. Of toch, als je hem volledig basis neemt. Want Opel lanceert tegelijk ook een beter uitgeruste First Edition, met een prijskaartje va 32.995 euro. Het eerste Belgische exemplaar is intussen al besproken, bij een bedrijf uit het Waalse Herve rijdt er binnenkort eentje rond.

Image

Een elektrische Corsa heeft een batterij van 50 kWh en raakt daarmee 330 kilometer ver volgens de WLTP-cyclus. Je kan kiezen tussen een normale rijmodus, Eco of Sport, al durven we niet beweren dat je in die laatste de eerder vernoemde radius zal halen. De Corsa-e heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm, net als zijn Franse neefje. Al blijkt die laatste in theorie 10 kilometer verder te komen...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen