Autonieuws: Teaser

Mercedes-AMG ziet hybridemodellen wel zitten

Eerder gaf de huistuner van Mercedes al te kennen niet in het dieselverhaal te willen meespelen, nu klinkt het dat er wel een hybridemodel op het programma kan staan.

Dat is alvast wat Edmunds te weten kwam tijdens een gesprek met Ola Källenius, big boss bij AMG. Källenius ziet in een hybride aandrijving de toekomst, zelfs voor sportwagens. Ook hij is niet blind voor de huidige trend in downsizing en de nood om de milieunormen te halen. Ook bij AMG is dat niet anders, tegen 2017 willen ze het brandstofverbruik met 50 procent terugdringen.

Toch is de eerste hybride AMG nog niet voor direct, aangezien de huidige hybrides nog vrij veel wegen, vanwege het gewicht van de batterijen. Källenius ziet echter een link naar de F1, waardoor de ontwikkeling van de hybride technologie stukken sneller zou kunnen gaan dan nu het geval is.

Hij benadrukt nogmaals dat er geen diesels komen - zeg nooit nooit, voegt hij er aan toe - omdat dan het agressieve karakter van de motor weg is en ook het geluid geen meerwaarde biedt, ook het economische voordeel van de diesels neemt af, besluit Källenius.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen