Autonieuws: Varia

Gelekt: Audi A6 2011

Tot zover het respecteren van de embargo's. Zowel de Nederlandse als de Belgische *'oude' media* laten vandaag al beelden zien van de nieuwe Audi A6. Twee keer kijken, het is niet de Audi A8 noch de A4 die op je scherm staat. Audi trekt gewoon de designlijn van deze modellen door naar de grote berline.

De Audi A6 is gebouwd uit een combinatie van een stalen basisstructuur met aluminium panelen. Dat zorgt voor 80 kg gewichtsbesparing. In het motorengamma de bekende TDI- en TSI-combinaties. De diesels zijn er met 163 of 177 pk voor de 2.0 TDI, de 3.0 TDI krijgt 204 of 245 pk. De benzinemotoren komen in eerste instantie als 2.8 FSI en 3.0 TFSI, met 208 en 300 pk. Ook van deze A6 komt een hybride-variant, voorzien van een motorisatie die we al in de Q5 Hybrid terugvonden. Het gaat ook hier om de 2.0 TSI uit de Golf GTI, gekoppeld met een elektromotor. De combinatie is goed voor een vermogen van 245 pk en een koppel van 480 Nm.

Binnen vinden we ook wat nieuws, het MMI-multimediasysteem werd herwerkt, PreSensesysteem zal gaan anticiperen op mogelijk gevaar. Het Audi Drive Select-systeem bevat nu ook een Efficiency-modus, zodat u dichter bij de opgegeven verbruikscijfers kan komen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen