Autonieuws: Varia

Dit is de nieuwe Suzuki Swift Sport!

Tijdens een interne dealerpresentatie in Frankrijk leek iemand té vlot met z'n camera te zijn. Waardoor we beeld hebben van de volgende generatie Suzuki Swift Sport. Je weet wel, het betaalbaar scheurijzer bij uitstek.

Eind dit jaar zal Suzuki haar - afhankelijk vanaf wanneer je begint te tellen - vierde generatie van de Swift voorstellen. Daarvan zijn nu al beelden gelekt die rechtstreeks van een dealerpresentatie komen. Leuker nog; de beelden tonen meteen ook de Sport-variant.

Althans, dat denken we afgaande op het bekende recept van dubbele einddemper, spoiler op het dak en sportievere voorbumper. Het rode exemplaar, dat lijkt ons dan weer de reguliere Swift. Visueel adopteert het kleintje alvast stijlkenmerken van de Baleno en co, waardoor het allemaal wat boller oogt. Ook nieuw is het zwarte accent op de C-stijl (waardoor het dak lijkt de zweven) en de daarin weggewerkte deurklinken.

Image
suzuki-swift-sport-leaked

140 pk

Onder de kap van de nieuwe generatie Swift Sport geen atmosferische krachtbron meer. Want de B-segmenter zal de 1.4 Boosterjet met turbo gebruiken vanuit de Vitara S. Dat blok is alvast goed voor 140 pk en 220 Nm. Cijfers die in lijn liggen met wat je zou verwachten in de Sportieve Swift. Begin volgend jaar zou Suzuki beginnen met de commercialisering van de nieuwe Swift.

Image
suzuki-swift-sport-leaked

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen