Mazda nam ons mee naar het Goodwood Festival of Speed

Goodwood-Festival-Of-Speed-2016

Vorig jaar ging een lezer van Autofans nog naar het Goodwood Festival of Speed; de goedkope versie. Dit jaar tekenden we zelf present. Met dank aan de jongens van Mazda.

Geen hoofdsponsor dit jaar, Mazda. Wel BMW, want die vieren nu eenmaal hun honderdste verjaardag. Toch hield het de Japanners niet tegen om ons drie dagen mee te nemen richting het tuinfeestje van Lord March. Een feestje dat niet zozeer draait rond de cocktails en aangestoken barbecue, wel rond auto's, moto's en ongeveer alles waar een motor aanhangt, ongeacht de leeftijd. Of hoe het Festival of Speed eigenlijk gewoon een hulde is aan de automobiel. In deze tijden geen sinecure meer.

Even aanraken?

Het aanwezige gerief is dan ook buiten proportie. Van honderd jaar oude Renaults die snelheidsrecords op hun naam schreven tot een McLaren F1 Long Tail. Het waanzinnige aan dit alles? Ze staan er gewoon. Niet achter poort, glas of lint, elke bezoeker van verry verry VIP tot Britse landloper die er toevallig binnen rolde kan zijn hand laten vleien over het lijnenspel van de wagens. Het gemoedelijk sfeertje en dito respect is dan ook iets waar menig voetbalorganisatie nog van kan leren. Of bestaat hooliganisme onder Autofans misschien gewoon niet?

Goodwood-Festival-Of-Speed-2016

Even de oprit op

Het uiteindelijke doel van het Goodwood Festival of Speed is zo simpel als maar kan zijn. Een resem wagens samenbrengen die dan de oprit van Lord March zijn eigendom oprijden. Waardoor duizenden bezoekers kunnen genieten van het brutale geluid uit de geschiedenis van de automobiel. Om een voorbeeld te geven; na een reeks F1-bolides van weleer klinkt de Mercedes-AMG CLS 63 safetywagen die er na komt plots als een elektrische wagen.

Goodwood-Festival-Of-Speed-2016

Hieronder in de galerij alvast een proevertje van wat er allemaal rondbolde tijdens Goodwood. Al weten we na al zeker; het Festival of Speed is een bezoekmust voor elke échte Autofan. En dankzij Mazda kunnen wij het alvast al schrappen van onze lijst. Waarvoor dank.

Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Koen De Beer 13:55
afbeelding van Koen De Beer

Zoals je in de inleiding kon lezen, was ik vorig jaar op post in Chichester, thuishaven ook van Rolls Royce. Dit jaar kon ik niet aanwezig zijn, maar gelukkig wordt de hillclimb, samen met beelden van de forest rally stage, live uitgezonden gedurende de 4 dagen.
Het is een echte aanrader, geen enkel auto evenement heeft zoveel bij elkaar en zowat alles gaat ook de baan op, al dan niet om een record op de hillclimb te zetten.
Als er 1 event in het buitenland is, waar je minstens eenmaal in je leven moet geweest zijn, is dat het Festival of Speed!
Volgend jaar terug!!!

Uw reactie