Autofans was bij de opening van eerste Alpine Store

alpine_centre_brussels_opening_2018

Alpine is terug van weggeweest. Reden genoeg om langs te gaan bij de opening van hun eerste dealership in België. Place to be: Alpine Centre Brussel!

De naam Alpine duikt in de auto-industrie voor het eerst op in 1955, waarbij het merk al sinds het begin al nauwe contacten had met Renault. Renault koopt Alpine in 1973 op, om ze zo aan hun portfolio toe te voegen. Enkele decennia later, in 1995, wordt de Alpine-productie gestaakt na tegenvallende cijfers.

Deuxième

Anno 2018 krijgt Alpine een tweede kans om de wereld te veroveren. De samenwerking met Renault blijft zeer aanwezig, al wordt Alpine als apart merk aanschouwd. De krachtbron is de 1.8 TCe met turbo die we ook terugvinden in de nieuwe generatie Renault Megane RS met 250 paarden. Waardoor de Alpine A110 dankzij zijn beperkt gewicht van net iets meer dan 1.000 kg in maar 4,5 seconden de 100 km/u tikt.

alpine_centre_brussels_opening_2018

De ontvangst bij Alpine is warm, toch zeker 27 graden. Het strakke gebouw begroet ons, waarbij het immense blauwe logo alle aandacht naar zich toe trekt. Eens binnen staan we oog in oog met de klassieke Alpine A110 Berlinette die sinds mensenheugenis op ons netvlies is gebrand. Naast smakelijke catering is er ook nog een nieuwe Alpine A110 onder een doek terug te vinden, dan maar wachten op de onthulling.

alpine_centre_brussels_opening_2018

Eens de wagen aan de nieuwsgierigen is getoond, zetten we een stapje in de wereld - lees: parking- waar een reeks klassieke Alpine’s de show probeerden te stelen van 3 spiksplinternieuwe Alpine A110 in respectievelijk een blauwe, witte en zwarte kleur. Voor ons graag die blauwe of zwarte, aub.

Tot ziens

Na wat slenteren tussen de Alpines binnen en buiten was het tijd om terug naar de wagen te gaan. Kwamen we daar wat indrukwekkende modellen tegen! Een prachtige Renault Clio V6 en Renault Megane RS Trophy-R, maar ook de machtige Mercedes-Benz SLS AMG en BMW Z8. Zo zie je maar, het loont om eens over de parking te lopen naar ons persoonlijk vervoer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 19:51
afbeelding van andre123

blauw,zonder twijfel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws