Continental Black Chili Driving Experience

continental-black-chili-Provence

Drie jaar geleden lanceerde Continental Belux hun eigen opvolger van de legendarische Conti 4x4 Trophy. Hun concept is even simpel als geniaal, drie etappes, zes keer twee lekkere wagens en vierentwintig strijdende teams.

Andalusië mogen ze dan wel ingeruild hebben voor de Provence, het concept blijft onveranderd. Alles begint uiteraard online, via Blackchili.be kan je je team inschrijven, twee personen per team. Voor 2018 deden er zo maar even 4.750 teams mee.

Opvallen is dus de boodschap, het blijft een marketingevent. Daarna volgt er een reeks online challenges. Dan worden er 48 teams uitgekozen voor een dagje driving skills. Tot slot zijn 24 uitverkoren teams die mee doen met de Driving Experience aan de Côte d'Azur.

continental-black-chili-Provence

Autojournalist voor 3 dagen

De lucky few mogen drie dagen voor autojournalist spelen. De heilige Drievuldigheid der persreizen is dan ook meer dan aanwezig, dit wil zeggen: powerpoints, prachtige wegen en peperdure hotels. Het blijft natuurlijk wel een challenge, de teams worden dan ook regelmatig op de proef gesteld tijdens de routes en kunnen extra punten winnen door zuinig te rijden, teamspirit te tonen, ea. De bedoeling is dat de deelnemers bijleren over Conti's UltraHighPerformance (UHP) banden. Met een Porsche 718 Boxster, Audi RS 3, BMW M240i, Mercedes-Benz C 43 AMG, Telsa Model S en Range Rover Velar ter beschikking is er dan ook perfect testmateriaal voorhanden. Autofans mocht twee van de drie voorziene ritten uitproberen. Na tien jaar zijn we heel wat gewoon, maar de jongens (en meisje) van Continental hebben echt wel zowat de beste driving roads van Europa uitgezocht. Bochtige bospaden, pittoreske plekjes en grootse Gorges, alles wat de Provence te bieden heeft komt aan bod.

continental-black-chili-Provence

Meer dan zwarte peper

De naam Black Chili komt van het polymeer waarvan Continentals UHP banden zijn vervaardigd. Hoewel alle wagens waren uitgerust met de zwarte pepers wilde Continental ons vooral meegeven dat ze veel meer doen dan autobanden alleen. Meer dan 200.000 mensen werken er in de Continental-groep. Wielrenners kennen waarschijnlijk het merk van fietsbanden, maar Continental is ook een echte automotive supplier. Zo leveren ze ESP-units, ABS-units, sensoren, ventielen, enzovoort. Onthou vooral dat de ESP-unit in jouw BMW of Mercedes wel eens uit Mechelen zou kunnen komen, een klein deeltje van die 200.000 werken namelijk daar in de fabriek.

continental-black-chili-Provence

3.0 vs 1.6

Nog een leuke om te onthouden is dat Continental zweert bij een minimum profieldiepte van 3 mm. Ze vinden het Europese minimum van 1.6 mm dan ook onvoldoende om de veiligheid te garanderen. Dit terwijl andere premiummerken juist reclame maken over hun prestaties bij 1.6 mm. Dat de verschillende fabrikanten een mening durven hebben, dat is duidelijk.

continental

Doe vooral mee

Continental nam ons mee naar Zuid-Frankrijk om hun Black Chili Driving Experience 2.0 voor jullie uit te testen in avant-première. We kunnen alleen maar concluderen dat het event tip top in orde is. De roadbooks zijn om van te smullen, de hotels zijn van hoog niveau, het wagenpark is door kenners uitgekozen en de landschappen zijn fenomenaal. Ons advies? Waag uw kans op BlackChili.be, in 2019 is er een nieuwe editie. Vergeet wel de zonnecrème niet mee te nemen!

continental-black-chili-Provence

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws