Cupra Snow experience: 4 zaken die je nog niet wist over Cupra

cupra snow experience 2022

Wie kent het merk Cupra niet? Wel, Wikipedia blijkbaar, want na vier jaar heeft het merk nog altijd geen eigen Engelstalige pagina. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Wij vlogen 2.000 kilometer ver om Cupra’s topmodellen te testen… in de sneeuw!?

Vergeet Barcelona, vergeet Tenerife, Cupra vond het hippe Finse Lapland een ideale locatie om hun full electric Born en super-SUV Formentor VZ5 de sporen te geven. Zo gek zijn die Spanjaarden nog niet: in het ijskoude stadje Rovaniemi zitten ook regelmatig zustermerken Porsche en Audi aan hun performance modellen te sleutelen. En wat blijkt: zet de 230 pk sterke, achterwielaangedreven Born en de 390 pk sterke Formentor VZ5 op spijkerbanden en je hebt de ideale ijsglijders. Maar wat moet je nog meer weten over vier jaar Cupra?

cupra snow experience 2022

De 390 pk sterke VZ5 had zowaar een drifmodus. Dat moest getest worden, uiteraard.

1: Cupwa?

Cupra is geen acroniem, zoals SEAT, noch een Spaanse provinciestad. Cupra staat gewoon voor “Cup Racing”. Jawel, zo makkelijk kan het zijn. Op zich is dat niet verwonderlijk wanneer je naar Cupra’s tagline luistert: “A Lifestyle and Sports Car Brand with a Passion for Racing”. De naam Cupra kennen we uiteraard al langer: sinds begin deze eeuw staat die naam garant voor de snelle SEAT’s. Cupra Racing bestaat dan al weer sinds 1985 en heette vroeger SEAT Sport.

cupra snow experience 2022

De Cupra Born was verrassend capabel op spijkerbanden in de winterse neerslag. Het is heerlijk rijden door het Finse landschap met alleen het geluid van krakende sneeuw op de achtergrond.

2: Padel-fetisj

Het zal jullie niet verbazen dat de wereldwijde top 10 van Padelspelers gedomineerd wordt door sportieve Spanjaarden. De grote sponsor van deze sport is Cupra. Bij ons sponsoren ze Tennis/Padel Vlaanderen en onze Belgische padeltrots, Helena Wyckaert.

cupra snow experience 2022

Af en toe kwam de vijfcilinderroffel uit de VZ5 naar boven. Wat een geweldig blok.

3: Zes modellen

Zes modelconfiguraties kan je tegenwoordig al op de Cupra-site terugvinden: de Born, de Ateca, twee Leons en twee Formentors. Ok, de Leon hatch en break zien ze als twee modellen en ook de VZ5 zetten ze apart. Maar dan nog, Alfa Romeo bestaat al sinds 1910 en doet het momenteel met amper twee auto's. Cupra heeft trouwens een volledig eigen team. Geen SEAT-petje te vinden dus in Finland.

cupra logo sneeuw

Super trendy of toch eerder fout?

4: Tribal

Doet het Cupra-logo jullie ook denken aan een tribal tattoo van begin 2000? Dan is dat geen toeval! Volgens ontwerper Jordi Font moet het logo twee kruisende C’s voorstellen die een omgekeerde driehoek maken. Dat moet dan weer verwijzen naar de oude stammencultuur van weleer. Gekke jongens toch, die Cupranen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws