AF-vloot: Suzuki Swift Sport 5 deurs [5]

suzuki-swift-sport-duurtester-2015

Omdat onze Suzuki Swift Sport een nogal johny-karakter uitstraalt - mede dankzij de striping erbovenop - leek het ons een goed idee om het karretje even in handen te geven van vrouwelijk geweld. De Swift Sport door de ogen van een vrouw... weet de Japanner te charmeren?

Proefkonijn van dienst is Terry, de vrouwelijke evenknie van redacteur Yves en een bekend gezicht bij iedereen die al deel heeft genomen aan ons jaarlijks karting-evenement. Ze stond alvast te popelen om uitgebreid rond te mogen toeren met onze geliefde Swift Sport. Haar bevindingen goten we in tien vragen en antwoorden. Genoeg gepalaverd, tijd om Terry aan het woord te laten!

1: Met wat rij je zelf?

Een Opel Corsa D 1.2 benzine. Geen racemachine alvast.

2: Wat was je eerste indruk van onze Swift Sport?

Dat moet wel de vinnigheid zijn. In geen tijd laveerde ik aan een stevig tempo door de bochten en kon ik probleemloos zigzaggen tussen geparkeerde auto's in smalle straatjes. Daarnaast schakelt de handbak ook heel vlot. Nog maar bij weinig auto's heb ik het gevoel gehad van een sportief karakter gekoppeld aan een handig te gebruiken versnellingsbak.

suzuki-swift-sport-duurtester-2015

3: En het kleurtje?

De felblauwe wrap staat het karretje zo goed! De strepen erover zorgen dan weer voor een sportief accent. Dat hoeft niet meteen voor mij, maar het blauw is echt stukken beter dan de originele grijze kleur eronder.

4: Wat vind je het leukste aan de Swift Sport?

Het sportieve gevoel terwijl je ermee rijdt. Niet omdat het uitzonderlijk grote snelheden haalt of als een malle optrekt, want dat is naar mijn gevoel niet echt het geval, wel omdat er altijd kracht beschikbaar blijkt te zijn en je meestal de snelste bent aan het stoplicht.

5: Grootste ergernis aan de Swift Sport?

Het lawaai dat binnenkomt. Ik begrijp dat er een sportieve uitlaat onder zo'n karretje moet hangen en dat er wat minder isolatie aanwezig is om het gewicht laag te houden, maar op autostrades maakt het best wat herrie.

suzuki-swift-sport-duurtester-2015

6: Pittig genoeg?

Als pittig een mengeling is van vinnig en snel optrekken, dan zeg ik ja! De auto is zeer aangenaam om te rijden en is uiterst gemakkelijk in omgang, zeker dankzij de extra deuren achteraan.

7: Comfortabel genoeg om dagelijks mee te rijden?

Goh, best wel. Je kan 'het lawaai' namelijk goed maskeren met de radio. Die speelt best wel goed en werkt prima als lawaai-demper. Hoewel hij redelijk hard rijdt, is dat nog best leefbaar.

8: Goedgekeurd voor vrouwen?

Aangezien de meeste vrouwen niet echt nadenken over auto’s draait hun beslissing meestal rond het uiterlijk van de wagen en of hij niet te groot is om te parkeren. Die twee kenmerken kunnen al positief beantwoord worden. Het is niet de meest speciale auto qua uiterlijk maar zeker sinds de huidige generatie ziet hij er al een stuk eleganter uit en oogt hij net sportief genoeg. Dat hij zo goed rijdt is mooi meegenomen en dat zal het aangenamer maken voor vrouwen. Het verbruik van de Swift Sport is ook heel schappelijk dus daarom: ja, goedgekeurd voor vrouwen.

suzuki-swift-sport-duurtester-2015

9: Zou je er ooit één durven kopen?

Met zijn laag verbruik en vinnigheid is de Suzuki Swift Sport zeker geen misse keuze! Als tweede auto in een gezin is het ideaal, want de kofferruimte is te klein om grote dingen in te vervoeren. Ik zou alvast naar iets groters op zoek gaan.

10: Wilde avonturen beleefd?

Geen al te gekke avonturen. We hebben toch samen een resem ritten uitgezeten naar het werk en terug die zoals steeds bezaaid zijn met gevaarlijk fietsende bompa's en autochauffeurs die niet uit hun doppen kijken. Eén keer werd het spannend op de autosnelweg door een vrachtwagen die onaangekondigd van baanvak veranderde, gelukkig was ik met de Swift meteen uit de gevaarzone geknald.

suzuki-swift-sport-duurtester-2015

Gegevens
Kilometerstand: 6.238
Gereden kilometers: 3564
Verbruik: 6,1 l/100km
Opmerking: Ook vrouwen keuren de Suzuki Swift Sport goed

LEES HIER DEEL 1
LEES HIER DEEL 2
LEES HIER DEEL 3
LEES HIER DEEL 4

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Thom@s 15:07
afbeelding van Thom@s

En wanneer mag een Autofans lezer eens de Swift aan de tand voelen? :-)

Maurice PP 14:35
afbeelding van Maurice PP

Eerst een klakske kopen en achterstevoren op uw kop zetten, dan eerst nog een cursus scheefhangen-in-de-auto gaan volgen en in een dancing een Marina gaan opscharrelen.
Pas dan kom je in aanmerking.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws