Af-vloot: Suzuki Swift Sport 5 Deurs [1]

suzuki-swift-duurtester

De Suzuki Swift Sport moet hopen onvervalst kwajongensplezier bieden voor een zeer aangenaam prijskaartje. Tijd om met het betere weer in de lucht en de drogere banen op Moeder Aarde het kleintje aan onze AF-vloot toe te voegen en te zien of 'ie nu echt zo lollig is op lange termijn. Maar eerst een pitstop langs Intersticker voor een heerlijk nieuw kleurtje.

Eén snedige etappe langs de binnenwegen in de omgeving van Rumst en we moesten de sleutels van onze Swift Sport duurtester terug afgeven. Nee, niet omdat Suzuki kwaad was door ons baldadig rijgedrag (integendeel), wel omdat onze eerste rit met de Swift Intersticker als eindbestemming had, een bedrijf dat zich onder andere specialiseert in Car Wrapping. De reden van dat bezoek? Spreekt voor zich natuurlijk. Want het grijze standaardkleurtje van de Suzuki zou voor enkele maanden geen zonlicht meer te zien krijgen.

Autofansblauw

Want na enkele telefoontjes met Suzuki en Intersticker leek het namelijk een leuk idee om het karretje wat harder te laten opvallen. Hoe? Door een in your face Autofansblauw kleurtje (Satin Perfect Blue van 3M om specifiek te zijn) er over te dompelen. En nu we toch bezig zijn, waarom niet meteen strepen over de motorkap en een matzwart dak met contrasterende racing stripes plakken? Toegegeven, misschien een beetje er over. Maar kom, als je het doet, dan moet je het ineens goed doen.

suzuki-swift-duurtester

Tijd dus voor de jongens van Intersticker om de vellen 3M af te rollen en aan het plakken te gaan. Nu ja, na eerst een grondige wasbeurt voor onze Swift en het demonteren van de nodige stukken.

Plasti dip? Gruwelijk!

Het krijg de nodige aandacht op Autofans en stiekem zijn we er nog altijd fan van; Plasti dip. Bij Intersticker delen ze die mening niet helemaal, zeker niet als mensen heel hun wagen in dat goedje spuiten. Een deel klanten komt namelijk binnen met hun gedipte wagen omdat ze toch niet helemaal tevreden zijn van het resultaat en besluiten om voor een wrap te gaan. Het verwijderen van al die plasti dip blijkt daarbij een hel te zijn.

suzuki-swift-duurtester

Iets dat je niet kan zeggen van de stickervellen die ze gebruiken om de wagen te wrappen. Die kan je er vrij gemakkelijk afhalen maar blijven toch stevig plakken in alle omstandigheden. Bij 3M hebben ze dan ook een gouden formule gevonden die je kan vergelijken met de trekkracht van Lego-blokken. Die dingen zitten namelijk ook stevig vast, maar kunnen toch uit elkaar worden gehaald.

Hoe duurzaam zo'n sticker dan is voor je wagen? Minder duurzaam dan vroeger, maar nog altijd stevig. Hoezo? Wel, vroeger bleven de stickers tot zo goed als het einde van de wereld op een wagen kleven. Het nadeel was wel dat je bij het verwijderen gewoon mee de lak van je carrosserie trok. Niet meteen praktisch lijkt ons. De stickers die tegenwoordig gebruikt worden zijn een stuk makkelijker om te gebruiken en gaan toch nog enkele jaren mee. Verre van slecht.

suzuki-swift-duurtester

Tijd om te knallen!

Na een weekje aftellen en de nodige bezoekjes was onze Swift Sport dan eindelijk klaar. Het resultaat zou alvast niet misstaan op een zonnige parkeerplaats in Californië. Verwacht hem daar echter niet te vinden. Wel op alle binnenbaantjes die België rijk is. Laat het zonnige weer alvast maar komen!

suzuki-swift-duurtester

Gegevens
Kilometerstand: 3350
Gereden kilometers: 245
Verbruik: 6,4 l/100km
Opmerking: Autofansblauw zou verplicht op elke Swift Sport moeten worden aangeboden

LEES HIER DEEL 2
LEES HIER DEEL 3
LEES HIER DEEL 4
LEES HIER DEEL 5
LEES HIER DEEL 6

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim_DRIVR 12:14
afbeelding van Wim_DRIVR

"Autofansblauw zou verplicht op elke Swift Sport moeten worden aangeboden"

Supreme Red is anders ook niet mis hoor ;) Voor de rest zwaar fan van de auto, maar dat wisten jullie al. Binnenkort eens afspreken voor een ritje?

Techno Patat 23:01
afbeelding van Techno Patat

Zalige auto, cool kleurtje! Als ik ooit wrap is het ook een diep matblauw of een donker donker rood! Zalige keus dus, veel plezier dermee mannen :-)!

Glenn 03:29
afbeelding van Glenn

Deze ga ik met veel interesse volgen. Altijd al fan geweest van swift sport en een mogelijke vervanger voor mijn 320d nu ze oudere diesels gaan viseren :-(

Chuwie 13:12
afbeelding van Chuwie

Als trouwe autofans lezer krijg ik ook auyofans sticker op mijn auto? :p

Yvesw 13:38
afbeelding van Yvesw

Stickers hebben we met hopen, maar ik krijg het gevoel dat je het over een anders soort sticker hebt... ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws