Video: Citroën C4 Cactus is dé auto voor 11.500 euro

Citroen-C4-Cactus-Review-eigenaar-video

Verliefd zijn op een Cactus, een stekelige situatie en voer voor psychiaters. Al denkt redacteur Yves daar anders over. Na een jaartje deel uit te maken van de familie neemt Yves je mee naar alle gekke dingen van zijn Citroën C4 Cactus.

Een nieuwe woonst, een zoontje maar vooral; één jaar een Citroën C4 Cactus in het bezit. Of het de voorbije twaalf maanden druk was? Een understatement! Want niet enkel overvielen constructeurs de AF-redactie meer dan ooit met uitnodigingen om automobiel te gaan rijden (waarvoor oprechte dank), de familie Wouters verkaste ook naar een verloren berg in Vlaanderen (Heist-Op-Den-Berg om exact te zijn). Al was het belangrijkste nieuws natuurlijk de gezinsuitbreiding in de familie: een Citroën C4 Cactus!

En o ja, een zoontje natuurlijk.

Dat zoontje, dat kruipt (en stapt) stilaan naar zijn eerste levensjaar toe. De Cactus, die is ondertussen al 15 maanden een betrouwbaar deel van de familie. En hoewel er voor het eenjarig samenzijn een romantische route was uitgestippeld, stond 1-JER-041 die dag godvergeten bij een importeur. Gelukkig wel bij Citroën, waardoor hij toch iets of wat omgeven was door familie en zielsgenoten. Daarom is het drie maanden na zijn verjaardag tijd om even stil te staan bij de eigenaardigheden van 'Jero'. En het is een Citroën, dus er zijn er wel wat...

Laatst gepubliceerd

Reacties (18)

Plaats een reactie
WIM VERHAEGEN 10:02
afbeelding van WIM VERHAEGEN

Goede review! Nog van dat!
En het rijden met die vetplant...valt dat wat mee?

Evo X 13:08
afbeelding van Evo X

Inderdaad dat knopje he, full option behalve leder dan heeft da knopje een functie. Maar, voor zo'n 10d euro met zo'n interieur afkomen, mja, knap gedaan.

Yvesw 14:30
afbeelding van Yvesw

Wel heb je me nu, blijkbaar enkel te verkrijgen op de automaat (die ik uiteraard niet moest hebben). Zo zie je maar weer!

Kris Vanhemelen 17:14
afbeelding van Kris Vanhemelen

Goh, Yves, kunt ge u inbeelden hoe een bezitter van een Porsche 911 turbo S zich voelt? Eerst 200k uitgeven en dan op de "middentunnel" ontdekken dat er nog steeds 5 knoppekes overblijven zonder enige reden van bestaan? 2 links en 3 rechts onder de obligatoire PDK.

Davy 13:50
afbeelding van Davy

Heel leuk en vooral informatief filmpje!
Inderdaad een prijskraker, maar welke motor ligt erin en hoe houd die zich?
Die achterbank, daar passen dus alleen (kleine) kinderen op, hoe raar is dat!?
De achter zijruiten gaan ook niet open geloof ik, of hebben een kiepstand, dat vind ik een nadeel, ik open altijd alle 4 ramen even wanneer ik vertrek met de auto voor zuiver frisse lucht.
Niettegenstaande, ik zou hem durven kopen denk ik!

Yvesw 14:20
afbeelding van Yvesw

Ik ben voor de topbenzine gegaan een 1.2-liter turbobenzine met - jawel - drie cilinders. Dankzij het lage gewicht van de Cactus kom je heus toe met 110 pk. Al is het wat knullig dat dit PSA-blok in ander gerief 130 pk op de weg mag zetten.

Over het blok ben ik best tevreden alleen die versnellingsbak haalt alle 'sportiviteit' er uit. De boordcomputer geeft 6 liter op, in realiteit is het echter 6,8 (via de gouwe ouwe pompberekening). Het gevolg van weinig rijden op autostrade en dat 'ie om de week een week stil staat (of soms twee/drie) bij de importeur wegens perswagen zal ook niet helpen.

Zijruiten achter klappen inderdaad. Konden ze serieus wat gewicht besparen op die manier. Ik erger er mij niet aan omdat ik bijna nooit passagiers achteraan mee neem. Een plaats waar trouwens wel volwassen kunnen zitten. Alleen niet als je ook nog een gasbarbecue moet meenemen en daardoor de bank in één deel plat moet. ;-)

Ik ben er overtuigd tevreden van, van deze Cactus. Alleen moet je op voorhand goed beseffen wat je net aanschaft. Ben je op zoek naar de 'primaire gezinswagen' waarmee je kilometers gaat vreten en af en toe mee op reis trekt, dan kan je beter richting Peugeot 308 of Mazda 3 gaan zien. Heb je geen zin in de zoveelste grijze Polo? Dan kan je voor dat geld naar een grotere en lolligere Cactus gaan. :-)

Jos D. 23:09
afbeelding van Jos D.

Juist terug van Portugal na bijna net geen 5.000 kilometer in zo'n Cactus 1.2 turbo.
't Is de mijne wel niet maar prima geschikt voor 4 personen + bagage. En dat ding kan kilometers vreten hoor. Van ondermotorisatie is helemaal geen sprake.
Dus je laatste conclusie snijdt totaal geen hout. Van een auto-journalist vewacht ik beter advies dan buikgevoel :-)

Yvesw 11:16
afbeelding van Yvesw

Jos D.: Ik weet mensen die met een Polo met z'n vieren op reis gaan en daar geen graten in zien. 't Is wat je gewend bent natuurlijk. Ik vind de stoelen van de Cactus vooraan net iets te zacht waardoor je op heel lange ritten wel wat rugpijn krijgt. De achterbank, die zit dan weer te recht. Waardoor een ritje naar de zee al een opdracht is. Natuurlijk gaat het maar je zal vermoeiender uitstappen dan als je met een 308 of Mazda 3 gaat.

De conclusie heeft trouwens geen betrekking op de motor, want is inderdaad niet 'underpowerd'. Draait zelfs aangename toeren op de autostrade. Het gaat 'm vooral over lange-afstandscomfort. En daar voelt hij eerder aan als een B-segmenter, dan een C-segmenter. Anderzijds, wat had je verwacht voor de prijs. :)

Davy 20:10
afbeelding van Davy

Dag Yves, bedankt voor het antwoord!
Ik heb eigenlijk wel wat interesse om mijn Astra H break 1.7 cdti eens in te ruilen voor iets anders, de Cactus heeft me qua looks eigenlijk altijd wel aangesproken.
Alleen, op de website van Citroën vind je voor 11,5 absoluut geen Cactus met een 1.2 110pk en van alle opties, zelfs occasie kosten ze, voor een 82pk, meer.
Ook bij de momenteel lopende acties en/of stock modellen niet.
Wat doe ik verkeerd? lol
Nog eens bedankt voor je uitgebreide en informatieve insteek!
Davy

Yvesw 20:23
afbeelding van Yvesw

Davy: Ik schreef eerder al hoe ik vorig jaar mijn Cactus op de kop tikte voor 11.500 euro Dat kan je HIER lezen. In het kort: Hij was toen een jaar oud met 28K kilometer op de teller en stond bij een Citroën-dealer in West-Vlaanderen. Na wat onderhandelen en inleveren van oude Opel Corsa kwam ik op 11.500 euro.

Zie ik nu naar de tweedehandsjes (en ik hou de markt wat in het oog om de verkoopwaarde van mijn exemplaar te schatten, ofzoiets ), dan zie ik dat de meeste 1.2's te koop staan voor onder de 14.000 euro. Met wat onderhandelen en inleveren van die Astra kan je ze zeker naar huis rijden voor 11.500 euro. ;-)

Davy 23:22
afbeelding van Davy

Ahh, de "missing link", bedankt, dat had ik even niet mee gehad!
Dat stukje maakt alles duidelijk.
Misschien toch maar eens (opnieuw) Citroen gaan rijden...(?)
Ik ben er nog niet uit, wanneer dit effectief zou gebeuren laat ik het zeker weten. ; ) Word vervolgd?.... ; )

Kris Vanhemelen 09:59
afbeelding van Kris Vanhemelen

Goh, Yves, kunt ge u voorstellen hoeveel ergernis een eigenaar van een 911 turbo S moet doorstaan? 200k uitgeven en dan nog 5 blanco knoppekes moeten aanstaren op de middentunnel (2 links en 3 rechts onder de obligatoire PDK)...

Kris Vanhemelen 10:07
afbeelding van Kris Vanhemelen

Nooit gedacht dat er nog autoliefhebbers zijn die noodzaak hebben aan een handgreep in het dak. Dat dateert toch van tientallen jaren terug toen passagiers door mekaar werden geschud op de Vlaamse kasseiwegen in een carrosserie staande op primitieve (en dikwijls versleten) schokdempers en diagonaalbanden met de breedte van een fietsband. In een hedendaagse wagen grijp ik mij enkel vast aan de deurgreep in het portier.

Jos D. 23:10
afbeelding van Jos D.

Jij weet nog niet half hoe handig zo'n WZC handgreep is :-)

Wim 13:05
afbeelding van Wim

hoe kan je anders de bomma meenemen? :)

Jimmy 13:11
afbeelding van Jimmy

:-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws