Rij-impresssie: Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon 2012

Als je in het C-segment serieus genomen wil worden, heb je naast een 5-deurs hatchback en een 3-deurs hatchback natuurlijk ook een stationwagon nog. In het segment verkiest dan ook meer dan 20 procent de verlengde hatchbacks.

Uiterlijk lijkt de Wagon hard op een uitgerokken i30. Dat is geen slechte zaak, want Hyundai’s Duitse R&D afdeling heeft met de i30 al een knappe, onderscheidende wagen neergezet. Alleen in profiel zie je dat de wagon een stuk langer is dan de hatchback. Met zijn 4,85 meter is hij niet meteen groter dan zijn concurrenten, toch heeft hij de op één na grootste bagageruimte. Stationwagen rijders zullen dan ook zeer tevreden zijn met de standaard 528 liter, die uitbreidbaar is naar 1.642 liter. De bank is op de ouderwetse manier neer te klappen, een plus is dat de bank volledig plat kan. Verder zien we één op één het interieur van de i30 terug, wat je daar van moet onthouden is de hoge afwerkingsgraad en gebruiksvriendelijke navigatie.

Hyundai i30 Wagon 2012

Voor de Wagon is er niets aan de ophanging veranderd. Dat was ook niet nodig, de Wagon is amper 40 kg zwaarder dan de hatchback. Het blijft vooral een heel comfortabele wagen, die daarbij nog eens weinig overheld. Hij is dus mooi in balans, alleen blijft de sturing redelijk vaag. Wij reden kort met de 1.4 turbodiesel, 1.6 turbodiesel en de 1.6 benzine. De 90 pk sterke 1.4 CRDi was da aangenaamste verassing. Ondanks zijn tijd van 13,9 seconden naar 100 km/u voelde hij net vlot genoeg in het dagelijks verkeer. Hij krijgt dan ook zijn koppel al redelijk vroeg(1500 tpm). De 1.6 CRDi voelde dan weer relatief zwakjes aan, we hadden meer verwacht van de 128 pk in deze wagon. Deze zwaarste diesel sprint in 11,2 seconden naar 100 km/u. Wanneer je na de diesels in de 135 pk sterke 1.6 benzine(GDi) kruipt, mis je uiteraard het koppel van zo’n turbomotor. De 110 pk versie van de 1.6 CRDi lijkt ons misschien wel de beste keuze voor deze Koreaanse break. Met 110 gram CO2/km doet hij maar één gram slechter dan de 1.4 CRDi. De automaat is met de 110 pk 1.6 CRDi en de 1.6 GDi verkrijgbaar. Hij is niet slecht, maar de CO2 uitstoot stijgt te hard om voor zakelijke kopers interessant te zijn.

Hyundai i30 Wagon 2012

De Wagon begint bij 17.699 euro met de 100 pk sterke 1.4 benzine. De 1.6 benzine begint bij 21.199 euro, maar die heeft standaard een hogere uitrusting. Dieselen kan je vanaf 19.699 euro met de 1.4 turbodiesel. De 1.6 turbodiesel begint bij 22.199 euro en die komt wederom standaard me een hoger optiepakket. De automaat kost je 1.250 euro extra. Hyundai's optiepolitiek is ook voor deze Wagon zeer duidelijk, je zal dus niet snel verdwalen in de opties.

Hyundai i30 Wagon 2012

Het zeer belangrijke C-segment heeft er weer een topspeler bij. De Hyundai overtuigt op vlak van afwerking, koffertuimte en comfort. Zijn sturing en aandrijving kunnen net iets beter, maar dat gaat weinig kopers tegenhouden.

Auteur: Wim
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Kevin300 16:40
afbeelding van Kevin300

een zeer mooie wagen vind ik dit.

ThV 18:23
afbeelding van ThV

Ik heb een voorliefde voor breaks/stationwagons/estates hoe je het ook wil noemen. Van mijn 18 tot nu (26) rijd ik nu mijn vierde estate.
MAAR : ik vind ze pas mooi en gerechtvaardigd in het D en E segment.
Als je het mij vraagt : gewoon de hatchback nemen !

Yvesw 18:35
afbeelding van Yvesw

Zoals THV zegt, een verdienstelijke poging maar inderdaad niet mijn ding.. Net zoals de Astra break en Mégane break ook niet meteen mijn ding zijn. Groter is in dit geval beter ;)

Kenny 21:51
afbeelding van Kenny

Ik begrijp THV z'n punt, maar ik vind stations in dit segment zeker een meerwaarde. Zeer handig voor als je wat kofferruimte nodig hebt, maar toch niet de grote omvang van een D/E-segmenter wilt, of het budget ervoor hebt (toch ook een belangrijke factor). Liever een iets beter uitgeruste Mégane-Astra-i30 station dan een kale Laguna-Insignia-i40 station. En naar uiterlijk mogen ze er over het algemeen toch ook best zijn.

Wim 07:58
afbeelding van Wim

soms hebben ze zelfs vergelijkbare kofferruimte, in het geval van de Mégane zelfs meer dan de Laguna

Stefaan 21:46
afbeelding van Stefaan

sportieve, mooie lijn, rijdt zeer stil en vast, uitgebreid waarborgpakket 5 jaar, een Duitse wagen kan er alleen maar van dromen, ik heb hem besteld, nog geen seconde spijt van !!!

Moarenfin 22:36
afbeelding van Moarenfin

Ik rijdt al 5 maanden rond in mijn nieuwe i30 vijfdeurs. Kan niets anders zeggen dan dat ik er zeer tevreden over ben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws