Dit zijn de nieuwe elektrische wagens op het Autosalon Brussel (2020)

Elektrische auto's autosalon Brussel 2020 Autofans

Je bent van plan om dit jaar een elektrische auto te kopen? Goed nieuws! Want in 2020 worden we overspoeld met keuze. Welke nieuwe EV’s staan te blinken op het autosalon van Brussel? We zochten het voor je uit!

Dit jaar zullen we een ongeziene stroomloop aan elektrische wagens te zien krijgen in autoland. Want constructeurs moeten in Europa de CO2-uitstoot van hun vlootwaarde zien dalen onder de 95 g/km. Dan is zo'n EV met een uitstoot van 0 g/km natuurlijk goed meegenomen. Het positief effect daarvan is dat automerken dit jaar de elektrische auto ook betaalbaar moeten maken. Of toch haalbaar betaalbaar... Tijd voor de nieuwigheden!

Honda E

Al sinds 2017 plaagt Honda met een elektrische stadskarretje. Dit jaar zullen we die E eindelijk tegenkomen in ons straatbeeld. Je kan kiezen uit 2 elektromotoren (136 k of 154 pk), de accu is steeds 35.5 kWh groot. De prijs van de Honda E in ondertussen ook al bekend.

Honda e autosalon Brussel

De range? Honda spreekt over zo'n 220 kilometer. Extreem leuk vormgegeven, een extreem uniek interieur... maar de instapprijs van 34.500 euro is niet mals, gezien zijn formaat.

Mini Cooper SE

De kans is dan ook groot dat we voor elke Honda E een veelvoud aan Mini Cooper SE’s tegen zullen komen. Onderhuids gebruikt deze elektrische MINI de techniek van de BMW I3.

autosalon 2020

Daardoor een accu van 32.6 kWh en een elektromotor van 184 pk. Met zijn instapprijs van 33.100 euro is ‘ie 3.000 euro duurder dan een gewone Mini Cooper S. Maar deze Cooper SE is wel 100% aftrekbaar.

Audi E-TRON Sportback

Audi toont op het Autosalon van Brussel dan weer haar tweede elektrische auto: de E-TRON Sportback. Dat is een sedan op hoge voet, of een SUV met coupélijn, de lijn wordt steeds dunner.

audi e-tron sportback autosalon brussel 2020

Onderhuids bouwt hij verder op de techniek van de e-tron. Daardoor twee vermogensversies: 230 kW of 265 kW. Die eerste doet het met een accu van 64,7 kWh, de laatste haalt zijn stroom uit een 86,5 kWh batterij. De maximale range bedraagt alvast 448 kilometer. De prijs? Die loopt vlot over de 80.000 euro.

Peugeot E-208

Naast zo’n Audi E-TRON Sportback lijkt deze E-208 van Peugeot dan plots een koopje. Want jawel, ook de 208 kan je tegenwoordig elektrisch krijgen. De prijs van de E-208 is gekend, hij begint bij 30.000 euro.

peugeot-e208

In ruil krijg je een accu van 50 kWh, een elektromotor van 136 pk en een theoretische range van 340 kilometer. En heb je ‘m liever in het Duits? Dat kan in de vorm van de Opel Corse-E. Een crossovervariant is er ook als Peugeot e-2008.

Mazda MX-30

Ook Mazda heeft een EV nodig om de strenge uitstootnormen te halen. Dat wordt deze MX-30. Die ziet er binnenin en aan de buitenkant wel mooi uit, maar houdt er een kleine batterij op na: 35,5 kWh.

autosalon brussel 2020 premieres

Een rijbereik van een goeie 200 kilometer is volgens Mazda alles wat je nodig hebt voor je meest courante verplaatsingen. Benieuwd of dat bij ons veel kopers kan overtuigen.

Polestar 2

De EV waar wij het hardst naar uitkijken in 2020? Deze Polestar 2. Want met deze Polestar opent Volvo openlijk de aanval op de immens populaire Tesla Model 3. De prijs van de Polestar 2 vind je hier.

polestar 2 autosalon brusel 2020

De Polestar 2 beschikt over 400 pk, herbergt 78 kWh aan batterij en moet net geen 60.000 euro gaan kosten. Benieuwd hoe deze zal ontvangen worden in de bedrijfswereld.

Seat Mii Electric

Bij Seat geven ze de Mii een tweede leven in de vorm van de Mii Electric. Je zou daar eens goed mee kunnen lachen maar door een “afgeschreven product” te hergebruiken weet Seat de prijs van de Mii Electric te drukken naar zo’n 21.000 euro. Voor dat geld krijg je een range van zo’n 260 kilometer dankzij een elektromotor van 83 pk en een accu van 32,3 kWh.

seat mii electric autosalon 2020

En ja, je kan dit pakket ook als Skoda Citigo en Volkswagen Up! Krijgen.

Volkswagen ID.3

De ID.3, we zouden ‘m niet durven vergeten. Want voor VW is dit dé auto die op termijn de Golf moet gaan vervangen. Net zoals de Golf destijds de fakkel overnam van de Beetle. Met verschillende batterij-afmetingen is er een ID.3 voor iedereen. Een échte Volkswagen dus.

Volkswagen ID.3 autosalon Brussel

MG ZS EV

Kijken we dit jaar ook nog naar uit: Naar deze MG ZS EV. Want deze elektrische MG wil zich profileren als de Dacia Duster onder de EV’s. Met een prijskaartje van 30.000 euro voor een ruime elektrische SUV met een accu van 44.5 kWh en een range van 263 kilometer.

mg zs ev autosalon 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Smolders Tom 20:49
afbeelding van Smolders Tom

Ben zaterdag naar het salon geweest, grote verrassing vond ik deze MG, goede afwerking , mooi ontwerp, en eindelijk nog is een SUV met een deftige kofferruimte in dit segment. De basisuitrusting zit ook heel goed, ook qua veiligheid. Zeker het overwegen waard, volledig elektrisch, en betaalbaar. Heb ook een goede uitgebreide uitleg gekregen op het salon.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws