Mii-time: Dit kost Seat Mii Electric

Seat Mii electric info prijs belgie

Seat geen volbloed EV in haar gamma? Denk opnieuw! Want het Spaanse merk haal de Mii uit pensioen om 'm door het leven te laten gaan als Mii Electric. Nadeel? De ouderwetse looks. Voordeel? Het - relatief - lage prijskaartje!

De Volkswagen Group heeft besloten haar kleine stadskarretjes UP! (VW), Citigo (Skoda) en Mii (Seat) een tweede leven te geven. Met de hulp van een elektrisch hart. Want de kleintjes zal je vanaf 2020 enkel nog kunnen bestellen in een volledig elektrische variant.

Fietsenstalling

Een zet waarmee de Volkswagengroep hoopt elektromobiliteit richting de massa te krijgen. Want rakkers zoals de Mii zijn al even afgeschreven, waardoor de investeringskosten én het uiteindelijke prijskaartje laag kunnen blijven. Dat prijskaartje - voor de Spaanse Seat Mii - hebben we nu in handen: 21.190 euro.

Seat Mii electric info prijs belgie

Voor dat geld krijg je een compacte stadswagen die je kan parkeren in een fietsenstalling met een elektromotor van 83 pk (112 Nm) en een accu van 32,3 kWh. Range? Seat spreekt van zo'n 260 kilometer. Voor een stadskarretje heus niet slecht. Lees HIER alvast meer technische details.

Bedankt, Vlaanderen

Wij willen het hier namelijk liever over die prijsstelling hebben. 21.190 euro is spotgoedkoop voor een EV maar best wat geld voor een compacte auto. Vergelijk maar met een B-segmenter die je voor zo'n 14.000 euro op de kop kan tikken. Toch is het verhaal van een EV zo simpel niet. De verbruikskosten liggen bijvoorbeeld stukken lager dan bij een auto met verbrandingsmotor.

Seat Mii electric info prijs belgie

Daarenboven zou Seat in een ideale wereld ook nog uit kunnen pakken met de Vlaamse overheidspremie van 4.000 euro. Waardoor deze Mii Electric amper 17.190 euro zou gaan kosten. Alleen leven we niet in een ideale wereld, want Vlaanderen besloot die premie vanaf 2020 af te schaffen.

Een serieuze streep door de rekening van deze compacte EV. Al is het maar een kwestie van tijd. Volgend jaar zullen een rits kleintjes verdwijnen door de strengere CO2-normen en in 2021 zullen de overgebleven concurrenten een stuk duurder worden door de vanaf dan vanuit de EU verplichte veiligheidsnufjes. Schrijf deze Mii electric dus nog niet ten dode op. Dit is eerder een vooruitblik op wat ons te wachten staat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
andre123 19:53
afbeelding van andre123

inderdaad,de enige juiste conclusie in het premieverhaal,
weerom zijn de minder begoeden de grootste dupe.
4000 e op 21000e is een wereld van verschil,
aan de verkoopcijfers genre tesla ea zal je het niet merken.................
dank u wel dames en heren van de zoveelste graairegering,tot over 4 jaar

Mathieu 12:16
afbeelding van Mathieu

Laten we eens rekenen: €21.190 min een of andere korting van de constructeur (zomerkorting, autosalonkorting of welke dan ook) €1500 min overnamepremie (+/- €750 tot €1500) min soms nog een of andere premie, dan valt dit eigenlijk misschien wel mee als je elektrisch wil rijden. :-)

Jelledr 20:23
afbeelding van Jelledr

André
Denk je nu echt dat stemmen er toe doet? Hoogstens krijg je terug een nieuwe marionet verkozen om propaganda door onze strot te duwen. Ze hangen allemaal aan een touwtje hoor. Ongelooflijk dat er nog steeds mensen zijn die geloven in dit systeem van misleiding en leugens. Het enigste wat je hebt is een gevoel van keuze... Voor de rest heb je niets en zal jij ondergaan wat hen wordt opgedragen.

21000 euro voor dergelijke koekendozen das misdadig veel geld. Zou slechts de helft mogen kosten. Wie kan er bovendien garanderen dat de stroom op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Er zal waarschijnlijk veel bloed aan de batterijen hangen. Die grondstoffen moeten ook gezocht worden en waarschijnlijk tegen een hongerloon.

Dégoûtant hoe de mensen bedrogen worden.

andre123 08:59
afbeelding van andre123

stemmen doet ertoe zodra er genoeg antistemmen zijn,zitten ze daar met hun stemmen waarmee ze geen kant uitkunnen.......
de prijzen mogen inderdaad nog zakken,maar nu doen ze er wel ineens 4000e bij...
wat de stroom betreft,die heb ik zelf in de hand,
en de batterijen,hoeveel doden en milieurampen heeft uw stinkende petrolstoof al op zijn geweten gedurende meer dan 100j.
er zijn inderdaad minpunten aan batterijtechnologie,maar hieraan wordt volop gewerkt
fossiel kleeft al meer dan 100j bloed aan........
in uw plaats haalde ik onmiddelijk de batterij uit de auto,smartfone enz.....
beetje serieus blijven he jelle

Bece 18:29
afbeelding van Bece

Men maakt u wijs dat België een democratie is maar het is de economische vorm van een dictatuur. Wat betekend dat een kleine groep mensen (de super rijken) bepalen wat mag of niet mag. Uiteraard in hun voordeel. Als je dat wil veranderen zal je een nieuwe politieke partij moeten oprichten die een einde maakt aan de zakkenvullers mentaliteit van de politieke marionetten.

Stephane DE GELAS 12:35
afbeelding van Stephane  DE GELAS

Ik heb net een elektrische seat mii aangeschaft .. en aangezien ik de bestelbon heb ondertekend voor 1/1/2020 nog net kunnen genieten van de 4000 € premie van Vlaanderen.
Bovenop de 3500 € salonkorting van Seat momenteel ... heb ik dus mijn propere milieuvriendelijke Seat voor 14000 €. Bovendien betaal ik géén BIV (inverkeerstellingstaks) en hoef ik de komende jaren ook géén verkeersbelastjng te betalen....
Ben zéér blij met mijn keuze om milieuvriendelijk te rijden en wat betreft het opwekken van elektriciteit ... Wel dat de regering maar verder werk maakt van het plaatsen van windturbines (bijvoorbeeld op zee, plaats genoeg en géén zichthinder). Als ze echt willen kunnen ze ervoor zorgen dat een groot percentage van onze elektriciteitsbehoefte door groene stroom kan opgewekt worden. Let's go voor een groene toekomst voor onze planeet !!

andre123 13:47
afbeelding van andre123

proficiat met u keuze

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws