Mini Vision biedt maximale blik op volgende Mini-generatie

2013-mini-vision-concept

Vergeet de spyshots van een paar weken terug. BMW stuurde toen zelf een persbericht uit dat de Mini minder lelijk was dan op die telelens-foto te zien was. Nu geven ze beelden van de Mini Vision vrij, aan jou om te beoordelen of ze gelijk hebben.

Want de Mini Vision is wat heet een voorbode voor de komende MINI. Hij is nog niet productieklaar maar met wat verbeelding herken je er wel de volgende wagen in van één of andere yup. We zien alvast een Glamorous Gold lakkleur en de carrosserie bestaat daarbovenop uit Organo metaal. Dat is een materiaal dat ontstaat uit het samenpersen van verschillende vezels, waardoor de flexibiliteit van pakweg katoen bereikt wordt. Ook de grote afgeronde koplampen zijn terug en ook de grille is onmiskenbaar MINI. Merk wel de golving in de flank op. Die breekt met de rechte vlakken op de huidige generatie.

2013-mini-vision-concept

île flottante

Als je binnenkijkt zie je wat MINI het 'Driving Experience Control' noemt. Daarmee kan je de interieurverlichting laten veranderen door een druk op de knop - bestond dat al niet op een MINI? Ook de vloer is bezaaid met LED-verlichting, zodat je nooit in je eentje in het donker moet rijden. MINI wil de inzittenden een open ruimtegevoel laten ervaren door de deuren wijdopen te laten zwaaien. Ook het dashboard werd wijds gehouden door er een zwevende middenconsole op te planten. De snelheid lees je voortaan af op een metertje achter het stuur, waar het hoort, en niet meer op de giga-tellerplaat in het midden.

2013-mini-vision-concept

Zoals gezegd is de MINI Vision een voorproefje van de volgende generatie MINI (F56), die naar verwachting op de IAA in Frankfurt wordt voorgesteld.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 08:21
afbeelding van Adriaan

Er is toch iets foutgelopen bij de koplampen me dunkt hoor...

Wim 08:37
afbeelding van Wim

ik ben toch ook nog niet overtuigd

yoran 09:14
afbeelding van yoran

ben curieus naar het productiemodel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws