Officieel: Audi TT Sportback Concept

audi-tt-sportbackconcept-2

Op een presentatie van Audi in Parijs kwam dit TT Sportback concept ten tonele. Er waren geruchten van de komst, maar dat die al in Parijs zou staan, had niemand durven voorspellen.

Het is wat gek. Op elke vooravond van een internationaal autosalon zijn er enkele merken, zoals de Volkswagen groep, die al even alle nieuwtjes presenteert aan een nog beperkter publiek. Op die presentatie stelt Audi dit TT Sportback concept voor, een rechtstreekse aanval op de succesvolle Mercedes CLA.

Het concept ziet ons er al vrij productieklaar uit. Het interieur is quasi identiek aan de TT vandaag. Achteraan zullen vooral de lichtblokken wat minder spits worden en zullen we dubbele uitlaat allicht enkel te zien krijgen in de betere motorisaties. Ook de 21-inch velgen zijn leuk voor het concept maar zullen allicht niet de productiefase halen.

audi-tt-sportbackconcept

De Audi TT Sportback is meer dan een standaard TT met extra deuren. Dit concept is 29 cm langer, 6 cm breeder en de wielbasis is 12 cm langer dan de reguliere Audi TT. Om die extra lengte en breedte te compenseren, zette ze deze Sportback 3 cm dichter op de grond.

audi-tt-sportbackconcept

Onder de kap zou de allernieuwste 2.0 liter TFSI schuilen die dankzij twee turbo's 400 pk sterk kan zijn. Een dual-shift zeventraps automaat is verantwoordelijk voor de bediening van die motor.

audi-tt-sportbackconcept

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 21:03
afbeelding van Carlos

Lang niet slecht!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws