Mercedes Concept A Sedan toont toekomstige kleintjes

mercedes-concept-a-sedan_01

Op het autosalon van Shangai heeft Mercedes de Concept A Sedan onthuld. Een conceptwagen die de volgende generatie A-Klasse en zijn derivaten vorm moet geven. Sensuele puurheid noemen de Duitsers alvast.

De A-familie gaf Mercedes in 2012 de verjongingskuur die het merk lang aan het zoeken was, met designelementen die je nu nog tegenkomt op de nieuwe E-Klasse. De Duitsers vinden het dan ook maar vanzelfsprekend dat de nieuwe generatie opnieuw het pad mag neerleggen voor het toekomstige design van het merk met de ster. Dat design tonen de jongens en meisjes uit Stuttgart in China. Tijdens het autosalon van Shangai met de Concept A Sedan, een conceptuele CLA zeg maar.

mercedes-concept-a-sedan

Een sedan omdat ze in China nu eenmaal warm lopen van auto's met koffer. Visueel spreekt Mercedes alvast over het einde van de 'vouwen'. Enkel de essentiële lijnen mogen zich over de carrosserie draperen. Sensuele puurheid noemt hoofddesigner Gorden Wagener het alvast en we moeten toegeven, het ziet er niet mis uit.

mercedes-concept-a-sedan

Dit als toekomstige CLA op je oprit?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jelledr 13:20
afbeelding van Jelledr

Knap! Zeer geslaagd ontwerp, benieuwd hoe de uiteindelijke productieversie er gaat uit zien. Jammer dat er hier te veel mensen te vinden zijn voor een hatchback. :-) Sedan ftw;-)

John 14:43
afbeelding van John

als die sedan 5 deuren heeft, volledig mee akkoord. Het moet ook praktisch blijven :-)

Lelievre Kenny 13:21
afbeelding van Lelievre Kenny

Die AMG GT R grill is subliem op de wagen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws