Dit is Lexus' spirituele opvolger voor LFA (en ja, hij is volledig elektrisch)

Lexus LFA EV 2030

Lexus heeft vandaag een reeks detailbeelden losgelaten van haar op til staande elektrische sportwagen. Die mag je gerust zien als een spirituele opvolger voor de mythische LFA. Het Japanse luxemerk pronkt alvast met een sprint naar de honderd van amper 2 seconden en een range van zo'n 700 kilometer.

Sportwagens van Lexus, je kan ze op één hand tellen. Toch kan het Japanse luxemerk van Toyota zichzelf op de schouders kloppen als bouwer van één van de meest emotionele coupés (LFA) en meest sierlijke cabrio's (LC 500). Het is echter tijd voor de sportwagen van de toekomst volgens Lexus. Eentje die - uiteraard - volstrekt elektrisch is. Een naam heeft 'ie nog niet maar via eerste (digitale) beelden wil Lexus alvast kenbaar maken welke designrichting ze uit zullen gaan.

Lexus Supra?

Het resultaat is een sierlijk langgerekte coupé die je met dichtgeknepen ogen qua profiel wel kan verwisselen met de Toyota Supra. Let wel, het gaat hier momenteel nog over digitale tekeningen. Dus de kans is meer dan reëel dat de wagen nog van vorm zal wijzigingen richting productie. Niet in het minst omdat die productie nog wel even voor ons uit ligt. Een exacte lanceringsdatum geeft Lexus niet vrij, al weet het wel te zeggen dat deze sportwagen past in de familie van elektrische auto's die het tegen 2030 uit wil rollen. Kortom; tussen dit en zeven jaar zal deze sportwagen gaan verschijnen. Das best nog wel een 'end weg.

Lexus LFA EV 2030

Dat hij niet meteen op de planning staat voor morgen bewijzen ook de specificaties. Zo weet Lexus te zeggen dat deze coupe zo'n 700 kilometer ver moet geraken dankzij het gebruik van solid-statebatterijen. Batterijen die, op moment van schrijven, nog steeds in hun conceptuele fase zitten. De sprint naar de honderd van 2 seconden is dan weer wel realistisch. Andere elektrische supercars hebben dit cijfer tenslotte ook al neer weten te zetten. Of dit een waardige opvolger is voor de LFA? Laat het weten in de comments!

Lexus LFA EV 2030

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws