Porsche maakt ons warm voor offroad-911 met vulkanische stunt

Porsche 911 offroad 2022

Porsche heeft twee exemplaren van zijn 911 wel héél ver buiten hun comfortzone gestuurd. Uitgerust met een resem terreinaanpassingen overwonnen de sportwagens namelijk de hoogste vulkaan ter wereld. Dat zet ons aan het denken: zou die langverwachte 911 ‘Safari’ er dan eindelijk aan zitten te komen?

Zij die ooit al eens in een sportieve auto mogen rijden hebben kunnen het beamen: op oneffen terrein voelt zo’n model zich doorgaans niet thuis. Zelfs de gemiddelde drempel of oprit dient al met enig respect voor het bumperwerk benaderd te worden, laat staan iets als een vulkaan. Laat die laatste vorm van oneffenheid nu net het doel zijn dat Porsche zijn 911 vooropgesteld had…

Binnenkort productierijp?

De Stuttgarters hebben namelijk twee exemplaren van hun iconische sportwagen naar de top van de Ojos del Salado in Chili gestuurd, en dat is de hoogste vulkaan ter wereld. Het ging dan ook niet zomaar om 911’s, want Porsche paste de twee Carrera 4S’en vakkundig aan voor de opdracht. Zo kregen ze niet alleen stickerwerk mee dat moet doen denken aan de 963 LMDh racewagen, maar werden ze ook voorzien van portaalassen, offroadbanden, een lier en stevige differentiëlen dankzij de expertise van racepiloot Romain Dumas. Ook de zeventraps PDK-automaat kreeg aangepaste verhoudingen, maar de zescilindermotor met 450 pk en 530 Nm koppel bleef ongewijzigd. Dat bleek voldoende: de Porsches haalden een hoogte van 6.007 meter en dat bij temperaturen tot -30 graden Celsius.

Porsche 911 offroad 2022

Droom je zelf van een dergelijke Porsche, dan kan je voorlopig enkel bij restomodder Singer gaan aankloppen voor een ‘All-Terrain Competition Study'. Daar zou echter verandering in kunnen komen, want er doen al langer geruchten de ronde over een nieuwe Safari-versie voor de Porsche 911. Die zou de gekende sportwagen wat hoger op zijn poten zetten, een beetje zoals Lamborghini nu een Huracan ‘Sterrato’ aan het ontwikkelen is. Dat lijkt ons dan ook de echte aanleiding te zijn van deze stunt, dus reken er maar op dat Porsche binnenkort een productierijpe 911 laat zien die wat van het DNA van deze twee terreinprototypes overneemt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws