Huracan ‘Sterrato’: Lamborghini belooft offroad supercar in teaservideo

Lamborghini Huracan Sterrato Teaser 2022

Het is 2022 en je dacht dat zowat elk autosegment intussen wel uitgevonden was. Dan komt Lamborghini plots op de proppen met een teaservideo waarin je nieuwe natte droom te zien is: een opgehoogde Huracan die kan offroaden. Of hoe de crossovergekte eindelijk de supercars bereikt heeft…

Vrijwel ieder merk gaat tegenwoordig aan de SUV, en dat geldt ook voor luxemerken. Zo was Porsche er als eerste bij met zijn Cayenne, heeft Aston Martin inmiddels de DBX en doet de Lamborghini Urus al een paar jaar de koppen draaien — al dan niet om de juiste reden. Een SUV met supercar-trekjes is dus weinig nieuws, maar het omgekeerde zijn we minder gewend.

Eindelijk een Sterrato?

Lamborghini heeft namelijk een teaservideo de wereld in gestuurd waarop we een supercar zien die gaat waar geen supercar eerder ging. Het gaat duidelijk om een Huracan, al hoef je geen twee keer te kijken om te zien dat de auto flink wat hoger op zijn poten staat, een setje verstralers op de neus krijgt en blijkbaar ook de typische beschermbeplating uit zwart plastic mee krijgt die we anders gewend zijn van stevige terreinwagens. Voorlopig steekt het model echter nog grotendeels in een camouflagepak met daarop de slogan “Brave, Authentic and Unexpected” of, in’t Vlaams, “Moedig, Authentiek en Onverwacht.”

Helemaal onverwacht is deze offroad-Lambo echter niet, want stiekem beloven de Italianen ons al een dergelijk gevaarte sinds 2019. Toen kwamen er namelijk best wel concrete tekeningen van een zogenaamde Huracan Sterrato boven water, en die blijkt opvallend veel gemeen te hebben met de auto die we hier door het stof zien gaan. Wij zetten er dus alvast onze centen op dat deze terreinsupercar ook ‘Sterrato’ gaat heten, al durven we niet zeggen of het om een eenmalig concept of over een productiemodel gaat. Lamborghini geeft ook niet mee wanneer er definitief het doek van gaat, dus voorlopig kunnen we enkel dromen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws