Nieuw rallyspeelgoed: Audi S1 met 600 pk

Racewonder Mattias Ekström zal begin mei deelnemen met een wel heel extreme S1 in het FIA World Rallycross Championship. 600 pk in een schoendoos, plezier gegarandeerd.

Velen treuren om het verlies van de group-B rally waar Audi met de Quattro Sport S1 voor vuurspuwend plezier zorgde. Anno 2014 kunnen we soelaas vinden in het World RX Championship want een opgepompte Audi maakt terug zijn debuut. Mattias Ekström die eerder al twee maal kampioen werd in DTM, ervaring heeft bij V8 Supercars, NASCAR en in de rallywereld gaat binnenkort deelnemen aan de hoogste klasse in de Rallycross met een 600 pk sterke Audi S1.

Pocket Rocket

Het kleine wonder haalt die kracht uit het 'simpele' 2.0 motorblok van de S1. 'Turbo turbo' kan je maar best letterlijk nemen. Sprintje naar de honderd gebeurt in amper 1.9 seconden en de kracht wordt verdeeld over de vier wielen. De concurrentie is trouwens hevig, want op het startgrid kan je ook geprepareerde versies van de Citroën DS3, Ford Fiesta ST en Peugeot 208 vinden die bestuurd worden door - een kleine greep uit het aanbod - Tanner Foust, Ken Block, Jacques Villeneuve en Peter Solberg.

Begin mei start het FIA World Rallycross Kampioenschap met wedstrijden in Amerika, Frankrijk, Duitsland en Engeland. België komt spijtig genoeg niet aan de beurt. Een raceserie om naar uit te kijken!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws