Kiezen maar: Skoda Octavia Combi RS of Peugeot 308 SW GT

skoda-rs-vs-peugeot-gt_front_0

Het segment van de snelle, betaalbare stationwagens heeft er met de 308 SW GT een kandidaat bij. Maar waar gaan jullie voor? De sportieve Fransoos, of de snelle Tsjech met Volkswagen-technologie?

Heb je het over allround, betaalbare, snelle stationwagens, dan is de Octavia RS Combi heer en meester. Zowel met diesel als benzine weet de stationwagen zich heerlijk uit de slag te trekken. Natuurlijk is de Ford Focus ST in stationwagentrim een stuk scherper, maar hij brengt wel wat offers op rijcomfort. Er is echter een nieuwe deelnemer in het clubje, de Peugeot 308 GT. Een model dat, net zoals de Octavia RS en nieuwe Focus ST, zijn kracht haalt uit benzine of diesel. In dat eerste geval doet hij beroep op de 1.6-liter motor uit de 208 GTI met een totaalkracht van 205 pk. Dieselkracht komt van een 2.0-liter BlueHDI met een bereik van 180 pk.

Niet onverwacht cijfers die in lijn liggen met die van de Octavia RS Combi. De Tsjech doet namelijk beroep op de krachtbronnen uit de Volkswagen Golf GTD/ GTI. In benzinetrim is dat goed voor 220 pk uit een 2.0-liter TSI, dieselsnuivers krijgen 184 pk uit een 2.0-liter CRTDI. Bijna identiek dus met de Fransman. Zelfs op prijsvlak lopen ze mooi in tred.

Benzine

  1. • Skoda Octavia RS Combi: € 29.980
  2. • Peugeot 308 SW GT: € 30.800

Diesel

  1. • Skoda Octavia RS Combi: € 30.580
  2. • Peugeot 308 SW GT: € 33.750

Toegegeven, de Peugeot lijkt als diesel een stuk duurder, maar hij komt er enkel als automaat. Rust je de Octavia uit met een DSG-automaat, dan betaal je 32.380 euro. Voor de rest komt het vooral neer op de optiepolitiek. Bij de Fransen krijg je een full-option wagen mee, bij Skoda kan je nog wel even loos gaan in de opties waardoor je terug een stuk meer betaalt. De vraag is natuurlijk altijd hoeveel opties je echt nodig hebt. O ja, voor de journalistieke correctheid - want stationwagens koop je altijd voor de koffer -, met de achterbank recht, kan je in beide wagens 610 liter kwijt. Leg je die bank neer, dan slikt de Octavia 80 liter meer (1.740L) tegenover de 308 (1.660L).

Welke kiezen jullie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 10:47
afbeelding van Carlos

Oooooooeh, dat is even nadenken.
De Skoda zal iets beter rijhouding hebben dan bij de Peugeot. Als ik heb ik weinig problemen met het kleine stuur bij de Peugeot.
De Peugeot ziet er ook iets strakker uit en heeft mooiere rondingen... Als heeft de Skoda dan weer die scherpere, gemenere look :-p.
Op vlak koffer ruimte boeit het mij niet zoveel. Zoveel zouden de banken toch niet plat gaan.

Ik zou voor de Peugeot gaan in 1.6 benzine. Lekker manueel voor af en toe wat lol te hebben ^^.

DasHaus 14:09
afbeelding van DasHaus

Doe mij ook maar de Peugeot. Het interieur en de optiepolitiek geven de doorslag.

Rudy Oeyen 22:43
afbeelding van Rudy Oeyen

Peugeot, heb hem besteld. Nog wachten tot 15 mei voor ik hem heb. Wel de benzine genomen wegens geen handbak voor de diesel. En doe ook niet meer genoeg kilometers voor een diesel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws