Maken of kraken: Porsche Cayvan

porsche-cayvan-theophiluschin_02

Driedeurs shooting brakes, ze zijn een zeldzaamheid. Denk maar aan de BMW Z3 Coupé en de Ferrari FF. Maar een versie van de Porsche Cayman, zou dat iets zijn? Theophilus Chin ging aan het werk en kwam met deze 'Cayvan' op de proppen. Maken of kraken?

Het is een carrosseriestijl waar je voor of tegen bent, zo'n shooting brake. En nee, Mercedes, dan hebben we het niet over gigantische stationwagens die onder die noemer gaan. Een échte Shooting Brake hoort namelijk gebaseerd te zijn op een sportieve coupé die na de ombouw een stuk praktischer is. Het beste van een stationwagen met de afmetingen van een sportieveling. Volvo was één van de grondleggers met de Volvo 1800ES, BMW heeft de bekendste met de Z3 Coupé. Je weet wel, de Clownshoen...

Porsche, die zou ook weg geraken met zo'n Shooting Brake. Want geef nu toe, na de Cayenne, Macan en Panamera kan er nog wel een vreemde eend in de line-up bij. De Cayvan is alvast geboren en wij zijn nu al fan. Nog steeds heerlijk om te rijden, maar wel met genoeg plaats om deftig te gaan winkelen.

porsche-cayvan-theophiluschin_02

Wat vinden jullie van de Cayvan? Maken of kraken? En waarom?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Koen De Beer 10:47
afbeelding van Koen De Beer

Ik ben absoluut geen fan van Porsche's SUV's en al helemaal niet van de Panamera, maar wel een zwak voor stationwagons en al helemaal shooting brakes, dus bring it on! (en meteen ook een ute versie?)

Carlos 11:08
afbeelding van Carlos

Zou inderdaad mooi binnen hun gamma passen. Porsche, maak het waar.

GeoBem 11:40
afbeelding van GeoBem

Doet me wat aan Sirocco denken achteraan...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws