Citroën brengt My Ami Buggy terug in aanzienlijk minder beperkte oplage

Citroën My Ami Buggy 1000 2022

Goed nieuws voor liefhebbers van Citroën, offroaders en brommobielen. De Fransen hebben namelijk beslist om de My Ami Buggy, een stoerder aangeklede variant van de Ami, opnieuw in beperkte oplage te gaan produceren… Al is die oplage allesbehalve beperkt in vergelijking met de oorspronkelijke 50 stuks.

Citroën heeft een kerstcadeautje klaar voor zij die net naast een My Ami Buggy grepen — al is het wel eentje van de soort waar ze zelf voor moeten betalen. Die special edition van de elektrische Ami-brommobiel baseerde zich op een conceptcar die eigenlijk niet bedoeld was voor productie, maar na een stortvloed aan smeekbedes toch in een oplage van 50 exemplaren gebouwd werd. Die waren dan ook uitverkocht in amper 17 minuten en 28 seconden, en de 50 gelukkigen dachten waarschijnlijk een briljante investering in handen te hebben… tot nu.

Brommobiel met… sneeuwkettingen?

Citroën heeft namelijk aangekondigd dat het de My Ami Buggy opnieuw in productie gaat nemen, en wel in een oplage van 1.000 stuks. Die zijn essentie identiek aan de 50 oorspronkelijke buggy’s van een half jaartje terug, dus reken op een Ami met wat steigerwerk waar anders deuren zaten, een open canvasdakje, ouderwetse steelies als wielen en een resem fluogele accenten. Daarbovenop belooft Citroën dat deze 1.000 nieuwe exemplaren getrakteerd worden op “een paar verrassingen”, die voor de lente onthuld zullen worden. Op de persfoto’s verschijnt het kleinood alvast voorzien van een setje sneeuwkettingen, dus we vragen ons af of die verrassingen allemaal iets met de kerstperiode te maken zullen hebben.

Citroën My Ami Buggy 1000 2022

De feestdagen zullen echter al ver achter je liggen op het moment dat je je My Ami Buggy in ontvangst zal nemen. Zo spreekt Citroën van leveringen aan het einde van de zomer van 2023. Stoort je die termijn niet, dan zorg je best dat je paraat staat komende maart. Rond die periode zal Citroën namelijk de reservatielijst openen voor de 1.000 nieuwe My Ami Buggy’s, en zoals de vorige keer geldt: op = op. Al zou het ons verwonderen indien ze die deze keer terug allemaal binnen de 18 minuten weten te slijten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws