Gloria concept voorbode voor een nieuwe Alfa Romeo 159?

Alfa Romeo Gloria

De titel is misschien niet helemaal waar, want deze Gloria concept werd getekend door studenten van het Istituto Europeo di Design (IED) op vraag van Alfa Romeo. De Bella - want zo noemen Alfisten hun wagen - zal te zien zijn op het autosalon van Genève. Op de iPad weliswaar...

Alfa Romeo heeft het moeilijk, al geeft moedermerk Fiat het merk nog niet op. Om kosten te sparen vroegen ze aan studenten van IED om een Alfa Romeo sedan te ontwerpen die het Amerikaans en Aziatisch publiek moet warm maken.

Het eindproduct is een atypisch design voor een Alfa. Vernieuwen kan soms beter zijn dan bij het oude vast te houden (kijk naar Jaguar), maar toch zijn er enkele typische kenmerken. Zo zien we invloeden van de 2uettottanta concept (smalle lichtstrook), het obligatoire klavertjevier op twee lederen stroken (die linken naar historische Alfa's) en smalle achterlichten.

De sedan met coupé-allures zou volgens de designers 4700mm lang, 1920mm breed en 1320mm hoog meten. Onder de motorkap is er plaats voor V6 & V8 biturbo motoren (te lenen bij broertje Maserati?).

Alfa Romeo Gloria

De Alfa Romeo Gloria zal te bezichtigen zijn op het autosalon van Genève in een 3D omgeving op de iPad. Velgenspecialist OZ Racing daagde tevens ook de designers uit om enkele 20" velgen te ontwikkelen. Vijf daarvan kan je virtueel onder de Gloria steken om er daarna op te stemmen. Kwestie van het hard labeur van de 20 designers toch iets van prijs & eer te geven.

Wat denken jullie? Is de Gloria een "echte Bella" en waardige opvolgster van de 159? Of mist zij de typische Italiaanse flair die we terugzien bij Alfa Romeo?

Bedankt voor de tip Gilles Segers!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 22:07
afbeelding van Wim

not bad

Quin 12:32
afbeelding van Quin

Ziet er goed uit.
Heb even (heel snelle, dus vlekkerige) Photoshop gemaakt, want vond sommige lijnen er wat te veel aan ;).

Zo mag ie voor mij zijn: http://imgur.com/oRypCWV

Mesoerrie 12:34
afbeelding van Mesoerrie

Idd, ziet er wel goed uit. Wel geen grijze dakbogen aub, das zo Pluriel/A1 achtig
Gisteren trouwens nog een vijftal 159's (sedans) zien staan op een kaai in Zeebrugge klaar voor verscheping naar Zuid-Afrika. Zullen wel stilaan de laatste zijn denk ik zo?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws