Grootse plannen voor Alfa Romeo

Alfa plannen

Dans en spring in het rond, Alfisti onder ons. Eindelijk kunnen we nog eens wat nieuws brengen over zonder twijfel een van de charmantste automerken ter wereld. Er is een intern document van de Fiat Group gelekt waarin negen nieuwe modellen voor Alfa Romeo staan beschreven.

Eerder lekte er ook al een gelijkaardig document maar bij deze nieuwe versie staan de modellen ook gesorteerd op segment. Helemaal beneden in het B-segment zien we een opvolger voor de MiTo die reeds in 2008 werd geïntroduceerd. Vlak daarboven in het C-segment komt er een opvolger voor de Giulietta.

In het D segment mogen we waarschijnlijk de sedan en break versies van de alsnog onbekende Giulia verwachten. Ook is een crossover voor het Italiaanse merk niet uitgesloten.

In het E-segment zou er een broodnodige concurrent komen voor de BMW 5-series en de Audi A6. Bij de speciallekes kunnen we de toekomstige 4C Coupé, de Mazda MX-5 gebaseerde roadster en een vooralsnog onbekende wagen rekenen.

Om al deze plannen te bekostigen heeft de Fiat Group bevestigd dat ze niet minder dan 1 miljard euro zullen investeren in Alfa Romeo. Ze zullen zich richten op zowel de NAFTA (Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada) als de EMEA (Europa, Midden Oosten en Afrika) markten.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 19:40
afbeelding van Yvesw

Alfa? Bestaat dat nog? (Bring on the war! :-P )

Kenny 19:46
afbeelding van Kenny

Ik juich zelden of nooit te vroeg, maar YES! Een karrenvracht aan Alfa's, en hopelijk op zo'n kort mogelijke termijn :-)

Wim 21:00
afbeelding van Wim

idd, onze kringen hadden ook al aangegeven dat er veel zat aan te komen, hopelijk klopt het

Quin 13:07
afbeelding van Quin

Hopelijk is de volgende stap eens een teaser van een volgend model, want ik ben beetje uitgekeken op die planningen van Alfa ;-).

Onlangs is een 4C concept bij een testritje de gracht in gereden: http://www.youtube.com/watch?v=s0DJS9rjmsE . Laten we het er maar op houden dat ze de grenzen van deze sportwagen aan het testen waren, zeker :)?

Nathan 13:19
afbeelding van Nathan

Overlaatst gaven ze deze teaser nog vrij die (waarschijnlijk) de komst van de 4C bevestigt voor 2013, al is er ook niet veel op te zien.

Wim 13:50
afbeelding van Wim

haha, zalig, valt vooral niet op zo'n gecamoufleerde Alfa in de gracht :)

Mesoerrie 11:27
afbeelding van Mesoerrie

eerst zien en dan geloven.
hoeveel planningen, geruchten, teasers,... hebben we de laatste tijd al niet gehad

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws