Geen Range Rover Evoque Cabrio, wel een B-segmenter

Geen Range Rover Evoque Cabrio, wel een B-segmenter

Er zijn wat nieuwe geruchten in SUV-land. Geen Land Rover Evoque Cabrio, wel een nieuwe B-segmenter voor ongeveer 20.000 euro op een gloednieuw onderstel met kleine turbogeblazen viercilinders onder de kap.

Vorig jaar in Genève stelde Land Rover, geheel onverwacht, een cabriovariant van de Evoque voor. Tijdens die show kon de Evoque convertible op best wat aandacht rekenen. Niet alleen het gekke concept zorgde voor aandacht, er waren ook oprecht geïnteresseerden. Nu blijkt, exact een jaar later, dat er te weinig interesse is om de wagen in productie te nemen. Geen premium concurrent dus voor de Nissan Murano cabrio die in Amerika te verkrijgen is, niet in Europa.

Waar de Britse constructeur wel aan denkt is een baby-suv voor het B-segment. De prijs voor zulke kleine Land Rover zou rond de 20.000 euro schommelen. Als basis zou het DC100 concept kunnen dienen dat we enkele jaren geleden leerde kennen, toen in de veronderstelling dat het een voorbode was/is voor de nieuwe Defender.

De mini-suv zou vier meter lang zijn en gebouwd worden op een nieuw platform. Dat platfom zou intern gedeeld worden met Tata en diens partner Chery. Onder de kap zouden 1.2 en 1.6 motoren schuilen, beide van een nieuwe generatie aangezien in het huidige Jaguar/Land Rover gamma zulke motoren niet beschikbaar zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws